'Bozkurt’un annesi hastaneden çıkarıldı' iddiası

CHP'li Hüsnü Bozkurt'un, annesinin 2.5 yıldır yattığı hastaneden çıkarıldığı öne sürüldü. Konya İl Sağlık Müdürü 'İddialar asılsız açıklama yapacağız' dedi.

Abone ol

DUVAR - CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt'un, alzaymır hastası annesinin 2.5 yıldır yattığı hastaneden çıkarıldığı iddia edildi. Konya'daki söz konusu özel hastaneye 'baskı yapıldığı' bu yüzden Bozkurt'un annesini İstanbul'a getirdiği öne sürüldü. Konya İl Sağlık Müdürü 'Hastane ile görüşme halindeyiz' hastane yönetimi ise 'iddialar asılsız açıklama yapacağız' dedi.

Bozkurt "Sizi de sizin yedi göbek sülalenizi de bütün emperyalistleri de yine İzmir'den denize dökeriz" dediği için hem partisi hem de AK Parti tarafından eleştiriliyordu.

Sözcü'de yer alan habere göre, Bozkurt'un annesinin kaldığı hastaneye sevk işlemi için ‘baskı yapıldığı’ iddiaları ortaya atıldı. Bozkurt, kendisine geçmiş olsun demek için ulaşanlara ise “Hastanenin bir suçu yok. Ağır baskı yapmışlar” yanıtını verdi.

BOZKURT: HASTANE YÖNETİMİ İSTEDİ

Hüsnü Bozkurt, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Bozkurt, hastane yönetiminin baskı nedeniyle, annesinin taburcu edilmesi için kendisine not ulaştırdığını belirtti. Bozkurt'un açıklaması şu şekilde:

"31 Mart 2017 tarihinde konuk olduğum 'Halk Arenası' programındaki açıklamalarım sonrası yaratılan algı operasyonları ve hedef tahtasına konmam sonucu oluşan baskı nedeniyle hastane yönetimi, pazartesi (10 Nisan 2017) günü annemin artık taburcu edilmesini isteyen notu tarafıma iletti. Biz de bunun üzerine ailemle birlikte gerekli işlemleri başlatarak, çok emek verdiğimiz ve baskı altına alınmış olabileceğini düşündüğümüz hastanenin ve çalışanlarının zarar görmemesi için İstanbul’da bir başka hastaneye bugün annemin naklini gerçekleştirdik. Konya Medline Hastanesi çalışanlarına anneme bugüne kadar gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyorum.''

CHP’LİLERDEN TEPKİ

Öte yandan CHP’li vekiller Bozkurt’un annesinin hastaneden çıkarıldığı iddialarına sert tepki gösterdiler. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin yaşananlara twitter’dan, “Vicdanlar öyle kurumuş, insanlık o denli ölmüş ki, vekilimiz Hüsnü Bozkurt’un yatalak annesi cezalandırılıyor. Yeter. Bu kindarlık bitsin” dedi.  CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise twitter’dan “Siyasi baskıyla bu utanmazlığı yapanlar unutulmayacak, milletin vicdanında hesap verecek! Bu kadarı fazla artık” mesajını paylaştı.