Brezilya, Arjantin'i yenerek finale yükseldi

Copa America'ya ev sahipliği yapan Brezilya, yarı final maçında karşılaştığı Arjantin'i 2-0 mağlup etti ve turnuvada finale yükselen ilk takım olmayı başardı. Arjantin'de Messi ve Agüero'nun şutları direkten döndü.

Abone ol

DUVAR - Bu yıl 46'ncısı düzenlenen Copa America'da ev sahibi Brezilya, Arjantin'i geçerek finale adını yazdırdı. Belo Horizonte şehrindeki mücadelede sambacılara galibiyeti getiren golleri Gabriel Jesus ve Roberto Firmino kaydetti.

Oldukça tempolu, mücadele seviyesi ve tansiyonu yüksek geçen maçta her iki takım da rakibe baskı yaparak oynadı. Oyunun başında kontrolü ele alan Brezilya, 19'uncu dakikada Gabriel Jesus'la öne geçti. Golden sonra Arjantin maça ağırlığını koydu. Bir pozisyonda ise Agüero'nun kafa şutu direkten oyun alanına geri döndü.

Maçın ilk yarısı ev sahibi Brezilya lehine 1-0 tamamlandıktan sonra ikinci yarıda da maçın hakimi Arjantin oldu. Beklenenin aksine Brezilya karşısında sağlam duran ve iyi bir oyun sergileyen tangocular, etkili olduğu dakikalarda gole ulaşamadı. Rakip kalede gol aradığı bir sırada kaptırılan top neticesinde savunmada eksik yakalanan Arjantin, pozisyonu rakiplerini nefis hareketlerle geçen ve topu boş kaleye göndermesi için Firmino'ya aktaran Gabriel Jesus'u durduramayınca 71'de 2-0 geriye düşmüş oldu.

Kalan dakikalarda demoralize olan Arjantin beklediği skoru alamayınca Brezilya ezeli rakibini mağlup etmenin mutluluğuyla finale yükslemenin sevincini yaşadı.

Diğer yarı final eşlemesinde Şili ile Peru, 4 Temmuz'da TSİ 03.30'da karşılaşacak. Final maçı ise ünlü Maracana Stadyumunda 7 Temmuz Pazar akşamı TSİ 23.00'da yapılacak. (HABER MERKEZİ)