BTK Başkanı Sayan'dan kota aşım ücreti açıklaması

BTK Başkanı Sayan, Adil Kullanım Noktası (AKN) tarifelerden faydalanan bütün abonelerin, AKN ile belirlenen veri miktarına ulaştıklarında hiçbir ek ücret ödemeyeceklerini, kullandıkları tarifeye göre belirlenen oranda hızlarının yavaşlatılacağını söyledi.

Abone ol

DUVAR - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, Türkiye Bilişim Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, AKN ile ilgili yapılan düzenlemenin, yanlış anlaşıldığını yada manipüle edildiğini ifade etti.

BTK olarak, gelen talep ve şikayetleri değerlendirdiklerini anlatan Sayan, "Gerek mobil gerekse sabit internette AKN sonrası hız değerlerinde iyileştirme hakkında bir düzenleme yaptık. BTK tarafından alınan kararla AKN sonrası veri indirme hızı mobil internet için asgari saniyede 128 kilobit olarak belirlendi. Mobildeki bu düzenleme uygulanmaya başlandı." diye konuştu.

Sabit genişbant internet hizmetinde ise AKN'li tüm paketlerde, indirme hızı tek bir değer olarak saniyede 3 megabit şeklinde uygulanmaktayken, yapılan düzenlemeyle paket hızına göre farklılaşan AKN sonrası indirme hızları belirlendiğini dile getiren Sayan, "Örneğin saniyede 16 megabit hızında AKN'li paketi bulunan bir abone, AKN veri miktarına ulaştığında indirme hızı asgari saniyede 5 megabit olacak ve abone bu hızda fatura dönemi sonuna kadar internet hizmeti alabilecek." ifadesini kullandı.

AKN sonrası veri indirme hızının iyileştirilmesine yönelik düzenlemeye göre 02.00-08.00 saatleri arasında internet kullanımının Adil Kullanım Kotası'na dahil edilmeyeceğini anımsatan Sayan, vatandaşların nasıl internet kullanacağının görüleceğini bildirdi.

BTK Başkanı Sayan, AKN'li tarifelerden faydalanan bütün abonelerin, AKN ile belirlenen veri miktarına ulaştıklarında hiçbir ek ücret ödemeyeceklerini ifade etti.

Sayan, "Biz operatörlerle tüketicilerin faydasına olan her türlü gelişmenin olması için çalışmaya devam ediyoruz." diye konuştu. (Kaynak: Hürriyet)