'Bu seçim işçi sınıfına büyük bir kazanım oldu'

1 Mayıs'ta Bakırköy'de bir araya gelen belediye işçileri yerel seçimler ile ortaya çıkan değişimden umutlu. Uzun zamandır baskı altında olduklarını söyleyen işçiler emeğe saygı gösterileceğine inanıyor.

Abone ol

DUVAR - İstanbul'da 1 Mayıs alanında bulunan DİSK Genel İş'lilerle konuştuk. Yerel seçimlerden sonra belediyelerdeki değişimleri sorduğumuz işçiler, bundan sonraki süreçte işçinin emeğine daha çok saygı duyulacağını söyledi.

'İŞÇİLER İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS'

DİSK Genel İş Beykoz Belediyesi Temsilcisi Yunus Soner, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne Ekrem İmamoğlu'nun seçilmesinin belediye işçileri için büyük bir şans olduğunu söyledi: "Nurettin Sözen'den sonra büyükşehirde çalışan işçilerin yine şahlanacağını düşünüyorum. Bu seçim işçi sınıfına büyük bir kazanım oldu."

İBB' Meclisi'ndeki iktidar üyelerinin çoğunlukta olmasının işçilerin kazanımlarını ve işlerini engeleyemeyeceğini söyleyen Soner şöyle devam etti: " İBB Meclisi'nde iktidar üyelerinin çoğunlukta olması çalışmaları engellemez. Çok akıllı bir başkanımızı seçtik. Eğer bu insanlar da İstanbul için bir şey yapmak istiyorsa mutlaka onlar da çalışsın. Seçimin sıcaklılığıyla böyle tartışmalar olur ama ilerde daha iyi olacağız."

'İŞÇİLER BÜYÜK BİR DEĞİŞİM BEKLİYOR'

DİSK Genel İş Kocaeli Başkanı Vedat Küçük'te Kocaeli'de değişim yaşandığını söylüyor. Küçük, özellikle İstanbul'da belediye işçileri için büyük bir değişim beklediklerini söyleyerek, " Şu anda İstanbul'dayız. Burada gerçekten yerel seçimlerde toplumun bir değişim ihtiyacını gördük. Burada büyük bir değişim bekliyoruz" dedi.

Kocaeli'yle ilgili konuşan Küçük şöyle devam etti: "Kocaeli'de 12 ilçede AKP kazandı hep. Bu seçimde İzmit'i CHP kazandı. Bizler de uzun yıllardır emekçiler olarak baskı altındaydık. Umuyoruz yeni seçilen belediye başkanları işçilerin hak, özgürlük ve emeklerine saygı gösterecek."