Bucak ve Hatun: Taleplerinizi adım adım yerine getireceğiz

Ben û Sen’deki parkta halk buluşmasına katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, "Söz veriyoruz, buraya asla sırtımızı dönmeyeceğiz" dedi.

Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik Mahallesinin sınırları içinde bulunan Ben û Sen’deki parkın geleceğine dair halk buluşması düzenledi. Halk buluşmasına, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun da katıldı.

Serra Bucak, buradaki Kadın Yaşam Evi'nde sık sık bir araya geldiklerini belirterek, ayrı ayrı sorunları olmasına rağmen Ben û Sen’in halk için olan öneminin farkında olduklarını kaydetti. Bucak, şöyle konuştu:

“Büyükşehir Belediyesinin yönetimi, daire başkanları, meclis üyeleri olarak sizi dinlemeye geldik. Büyükşehir Belediyesi ve Yenişehir Belediyesi olarak birlikte mahalledeki sorunları çözmek istiyoruz. Sizin buradaki parka ilişkin önerilerini dinlemek istiyoruz. Çocuklar ve kadınlar, bu park için ne istiyorlar, talepleri nelerdir? Futbol sahası mı, havuz mu istiyorlar?”

Eş Başkan Hatun ise şehrin tüm bileşenleriyle buluşmalarının ardından mahalleleri dolaştıklarını ifade ederek, “Nerede sorun varsa, nerede 8 yıldır hizmet yoksa, orada yaşayanlarla toplantılar yapıp birlikte çözüm bulmak istiyoruz. Çocuklar bize bir havuz yapın diyorlar. Biz onlara havuz yapacağız. Bu mahallenin sorunları ne ise gelin hep birlikte çözelim. Bugün konuşabilirsiniz, sorunlarınızı dile getirebilirsiniz ki birlikte çözelim” dedi.

ÇOCUKLARDAN HAVUZ TALEBİ

Halk buluşmasında konuşan çocuklar ve kadınlar, parkın yeniden nasıl düzenleneceğine dair görüş ve taleplerini dile getirdi. Taleplerine ilişkin dövizler taşıyan çocuklar, parkta havuz yapılmasını istedi.

Ben û Sen’deki madde bağımlılığı ile mücadele edilmesi gerektiğini kaydeden yurttaşlar, otobüs seferlerinin artırılması ile kursların açılması ve kütüphane, voleybol ve futbol sahalarının yapılması gibi taleplerde bulundu.

'BURAYA ASLA SIRTIMIZI DÖNMEYECEĞİZ'

Yurttaşları dinleyerek taleplerini tek tek not alan Eş Başkanlar, “Sizlere söz veriyoruz, buraya asla sırtımızı dönmeyeceğiz, tuttuğumuz notları adım adım yerine getireceğiz. Dile getirdiğiniz taleplere ilişkin de gerekli birimleri görevlendireceğiz ve yaptığımız çalışmaları da hep birlikte göreceğiz” dedi.