Buğra Kavuncu’dan İstanbul Sanayi Odası’na ziyaret

İstanbul Sanayi Odası’nı ziyaret eden İYİ Parti İBB Başkan Adayı Buğra Kavuncu, "Sanayicinin ne beklediğini ve ne arzu ettiğini bilen bir kişi olarak da istişarelerde bulunduk" dedi.

Abone ol

DUVAR - İYİ Parti İBB Başkan Adayı Buğra Kavuncu, İstanbul Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Kavuncu, İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ve Yönetim Kurulu ile bir araya gelirken, gündeme ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Toplantının ardından açıklama yapan Bahçıvan, “İstanbul’un birçok konuda kendine özgü sorunları var, beklentileri var. Sanayi de bunların en önemlilerinden bir tanesi. İstanbul birçok özelliğiyle nasıl bir geçmişten geleceğe hedef oluşturuyorsa sanayi de bunların içerisinde, İstanbulumuz için en önemli konulardan bir tanesi. Biz de bugün kendileriyle hem bugünün gerçekleri hem de geleceğe dönük gitmesi gereken noktayı, İstanbul’a daha fazla nasıl değer katılabilir, İstanbulumuzun değeri nasıl artırabilir, sorunlar çözüme ve fırsata nasıl dönüştürebilir, onlara dair de istişarede bulunduk. Demin de söylediğim gibi başkan adayı olmasının ötesinde bir İstanbul Milletvekili olması da kendileriyle merkezi konuları konuşmak için güzel bir köprü görevi oldu. Zaten onun ve benim en büyük özelliklerimizden biri sanayi kökenli olmamız. Kendisinin iş birikimlerinden ve kariyerinden dolayı da çok ve tatmin eden özellikleri de var. Ben bu ziyaretten dolayı kendilerine ve arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum“ ifadelerini kullandı.

 'SANAYİCİNİN NE BEKLEDİĞİNİ VE ARZU ETTİĞİNİ BİLİYORUZ'

İYİ Parti İBB Başkan adayı Buğra Kavuncu da İSO’ya gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili şunları söyledi:

“Kampanya çalışmalarımız bünyesinde sadece Sanayi Odası değil Ticaret Odası ve İstanbul’daki birçok Odayı ve meslek grubunu ziyaret ettik. İSO benim için ayrı bir anlam taşıyor. Benim de geçmişte sanayici olarak İstanbul’da yaklaşık 10 yıl çok büyük sanayi kuruluşlarına yöneticilik yapmış olmamdan dolayı o dönemde başlayan bir hukukumuz ve diyaloğumuz var. Onun için sanayicinin ne beklediğini ve ne arzu ettiğini bilen bir kişi olarak da istişarelerde bulunduk. İstanbul Belediye Başkanlığı dönemimizde sanayi ve sanayicimizle ilgili neler yapacağımıza ilişkin projelerimizi anlattık. Sanayinin paydaşı olarak sanayi ile alakalı birçok konuda iyileştirme yapmanız lazım. Lojistik dediğiniz zaman sanayiyi ilgilendirir, depreme karşı önlem dediğinizde sanayiyi yine ilgilendirir ki İstanbul için bu çok önemli. Türk sanayisinin toplandığı, verginin, istihdamın büyük kısmı İstanbul’da bulunuyor. Bu deprem riskinin bertaraf edilmesinin can kaybının önüne geçmekle beraber ekonomiyi de hayatta tutmak için önemli olduğunu görüyoruz. Bu konuda Sigorta yaptırmanın ne kadar önemli olduğu üzerinde de durduk.”