Bunama riskini azaltan meyve: Beyni onarıyor

Krikorian, “Çilek ve yaban mersini ‘antosiyaninler’ adı verilen antioksidanlar içerir. Bu meyveler metabolik ve bilişsel iyileşme gibi sağlıkla bağlantılı çeşitli faydalar sağlar” diyor.

DUVAR - Çilek, ‘demans’ bunama riskini azaltmasının yanı sıra yaşı ve metabolizması bilişsel gerilemeye meyilli olan kişilerin ruh halini düzeltebiliyor. On iki hafta boyunca süren bir araştırma, bir kontrol grubuna kıyasla, her gün bir fincan dolusu çilek yiyen ve insülin direnci sorunu yaşayan orta yaştaki aşırı kilolu insanların, daha iyi bir hafıza ve daha az depresyon belirtileri gösterdiğini ortaya çıkardı.

Demansa ek olarak, insülin direnci, obezite ve aşırı kiloyla bağlantılı sağlık sorunları gibi metabolik bozukluklar daha da yaygın hale geliyor. İnsülin hormonuna duyarlılık yoksunluğu, ABD’deki 60 yaş üzeri nüfusun neredeyse yarısını etkiliyor ve hayatın ilerleyen dönemlerinde demansla bağlantılı bir risk etkenine dönüşüyor.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?