Burak Elmas: Ghezzal ile görüştük, istediğimiz her oyuncuyla da görüşmeye devam ederiz

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, geçen sezon kiralık olarak Beşiktaş'ta forma giyen Ghezzal'la görüştüklerini söyledi: "Ghezzal ile görüştük. İstediğimiz her oyuncuyla da görüşmeye devam ederiz."

Abone ol

DUVAR - Galatasaray Başkanı Burak Elmas, yönetimdeki ilk 1 aylık dönemlerini değerlendirmek üzere Türk Telekom Stadyumu’nda basın toplantısı düzenledi.

Bu toplantının kendi arzusu olduğunu belirten Burak Elmas, “Organizasyon içerisindeki eksikleri tespit ediyoruz. Geldiğimiz dönemde ciddi şekilde tenkit edildiğimizi gördüm. 10 gün içerisinde hocamızın istediği transferleri bitirebileceğimizi söylediğim demeçteki eleştirileri haklı buluyorum fakat yapmak zorunda olduklarımızı da anlatmak istiyorum” diye konuştu.

“Göreve geldiğimiz an ilk önce borçsuzluk kağıdını almamız gerekiyordu. Bunu almak için 75 milyon TL ödeme yaptık” diyen Elmas, “80 milyon ödemenin de vadesini yeniden yapılandırarak bu borçsuzluk kağıdını aldık. Bir takım vergi davalarınızı da mahkemede görülen sonuçlanmamış alacak kapsamına girmesi gerekiyordu. Aynı şekilde Oğulcan’la ilgili federasyon kurullarının kararları da mahkemede sonuçlanmamış alacak kapsamına girmesi gerekiyordu. Yoğun çalışmalarda ilk haftada bu süreçleri geçtik” ifadelerini kullandı.

'FUTBOL TAKIMIMIZIN BÜTÇESİNİN YÜZDE 48’İNİ 4 OYUNCUMUZA MAAŞ OLARAK ÖDÜYORUZ'

Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra karşılaştıkları tabloyu aktaran Elmas, şunları söyledi:

“Anlaşmaları incelediğimizde şöyle bir tabloyla karşılaştık; yüzde 25 sapma dahil harcama limitimiz 547 milyon TL. Bankalar Birliği anlaşması çerçevesinde verilmiş taahhütte, geçmiş sezon futbol giderlerinin yüzde 20 ufaltılması, bu da 480 milyon TL. Birinci problem burada başlıyor. İkinci problem ise mevcut futbol ailesi giderlerimiz. Bu da 590 milyon TL. Bunun dışında da futbol takımımızın bütçesinin yüzde 48’ini 4 oyuncumuza maaş olarak ödüyoruz. Ayrıca menajerlik ücretleri 31 milyon TL. Tüm bu incelemeleri yaptıktan sonra prensipte anlaşmış olduğumuz oyuncularla finalize etmek için, PSV maçına kadar lisanlarını çıkarmak için çalışmalara başladık. Burada birkaç sorun yaşadık. Bu durumu bilen kulüplerin ciddi bonservis ücretlerini artırdığını gördük. Anlaşmış olmamıza rağmen istediğimiz rakamlara gelemedik.”

'10 GÜN SÖYLEMİ İÇİN ÖZÜR DİLİYORUM'

Teknik direktör Fatih Terim'le kararları birlikte aldıklarını dile getiren Burak Elmas, “Hocamızla şöyle bir mutabakat yaptık: Bugünü kurtarmak için değil geleceği başarılarla dolu olacak şekilde kurmak istiyoruz. Önümüzde çok önemli bir maç var ancak sırf bu maça yetiştirmek için de stratejimizden, hedefimizden vazgeçmeyeceğiz. Hocamız çok iyi oyuncularla oynamak isteyebilir ama tüm şartları uydurarak Galatasaray için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Tekrar ‘10 gün’ söyleminden dolayı bir üzüntü yarattıysam tüm Galatasaray camiasından özür diliyorum” dedi

'TARİHİN EN ÖNEMLİ SPONSORLUKLARINDAN BİRİNİ İMZALAYACAĞIZ'

Stadın isim hakkı ve sponsorlarla ilgili hukuki sürecin devam ettiğini belirten Elmas, “Bir diğer eleştiri de hazır olduğunu söylediğim stat isim hakkı ve forma sponsorluğudur. Bu imzalamış olduğumuz protokol yürürlükte ancak geldiğimizde mevcut sponsorlarımızla anlaşmamız gereği bu sözleşmelerimizle ilgili hukuki süreci tamamlamamız gerektiğini öğrendik. Bu yüzden gecikme oldu. Tarihin en önemli sponsorluklarından birini imzalayacağız” şeklinde konuştu.

'KİŞİSEL ÇIKARLAR, TÜRK FUTBOLUNUN BEKASININ ÖNÜNE GEÇMİŞ DURUMDA'

Oğulcan Çağlayan transferi konusunda da açıklamalarda bulunan Elmas, “Oğulcan konusu kasıtlı geciktirilen bir lisans olayıdır. Biz bu lisansı alacağız ama Oğulcan için üzülüyorum. Formda olduğu bir dönem. Fakat kişilerin kendi menfaatleri, kişisel çıkarları, Türk futbolunun bekasının önüne geçmiş durumda federasyonda. Bu sistemde mücadeleye devam edeceğiz. Kişilerle değil sistemle mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

'3 YILI DÜŞÜNEREK TRANSFER YAPIYORUZ'

Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giyen Rachid Ghezzal'ın transferiyle ilgili de konuşan Burak Elmas, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Evet Ghezzal ile görüştük. İstediğimiz her oyuncuyla da görüşmeye devam ederiz. Hocamızın oyuncuyu arzu etmesi, maliyet ve karakterinin Galatasaray’da oynamaya müsait olması kriterlerini göze alarak, yeni oyuncularla anlaşacağız. Görüştüğümüz birçok oyuncu var. En iyisini takıma katmak için çalışıyoruz. Sonunda şu bilinsin ki Galatasaray bu sene yaptığı kadroyu, sadece bu sene için değil 3 seneyi düşünerek yapıyor.”

Ghezzal transferi konusunda Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin açıklamalarının sorulması üzerine, “Her takım arzu ettiği oyuncuyla görüşebilir. Bu rekabetin gereğidir” diyen Elmas, “Bu ilk defa olmuyor. Geçtiğimiz sene de bize oldu. Nezaket çerçevesinde yapmak önemli bunu. Sayın Çebi’nin en büyük sıkıntısı ki bu konuda haklı, menajerlerin takımları birbirine vurdurup, fiyat yükseltmeleri. Burada dikkatli davranmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. (İSTANBUL/DHA)