Burak Yılmaz yılın futbolcusu ödülüne aday gösterildi

Fransa'nın Lille takımında forma giyen Burak Yılmaz, Canal+ tarafından düzenlenen Ligue 1'de yılın futbolcusu ödülü için aday gösterildi.

Abone ol

DUVAR - Fransız televizyon kanalı Canal+ tarafından organize edilen Ligue 1'de yılın futbolcusu ödülü için Lille'de forma giyen Burak Yılmaz da aday gösterildi.

Ligde bitime 2 hafta kala ikinci sıradaki Paris Saint Germain'in (PSG) 4 puan önünde lider olan ve sezonu şampiyon tamamlaması beklenen Lille'de bu sezon 26 maça çıkan ve özellikle son haftalardaki kritik maçlarda gösterdiği performansla övgü toplayan forvet oyuncusu, takımına 15 gol, 5 asistlik katkı sağladı. 

Ödüle Burak Yılmaz'la birlikte PSG'nin süper yıldızları Neymar ve Mbappe, Lyon'dan Memphis Depay ve Monaco'dan Wissam Ben Yedder aday gösterildi. 

Burak Yılmaz'ın yanı sıra Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı'nın da formasını giydiği Lille, Fransa Ligue 1'de en son 2010-2011 sezonunda şampiyon olmuştu. Lille'in şampiyonluğundan sonraki 9 sezonda 1 kez Montpellier, 1 kez Monaco, 7 kez de PSG şampiyon oldu. (HABER MERKEZİ)