Burkini, Fransa'nın 'tatil cenneti' Korsika'da da yasaklandı

Haftasonu Korsika'da Müslüman bir göçmen aileyle yerel halk arasında plajda başlayan gerginlik dört kişinin yaralanması ve ada genelinde Müslümanlar aleyhine protesto gösterileri düzenlenmesine sebep olmuştu. Belediyenin 'çözüm'ü, plajlarda burkini giyilmesini yasaklamak oldu...

Abone ol

DUVAR - Fransa'nın Cannes kentinin ardından, Akdeniz'deki adası Korsika'da da plajlarda burkini giyilmesi yasaklandı. Geçtiğimiz haftasonu ada sakinleri ve üç Müslüman ailesi arasında Burkini sebebiyle gerilim çıkmış ve dört kişi yaralanmıştı.

PLAJ KAVGASIYLA BAŞLADI

Kavga, cumartesi günü ada sakini gençlerin Kuzey Afrika asıllı Müslüman bir kadının fotoğrafını çekmek istemesi üzerine çıkmıştı. Şişeler ve taşlar havada uçuşurken, aralarında hamile bir kadının da bulunduğu dört kişi yaralanmış ve hastaneye gönderilmişti. Pek çok Korsikalı Kuzey Afrika kökenlilerin yaşadıkları mahallere doğru 'Yürüyoruz, çünkü burası bizim evimiz' sloganlarıyla protesto yürüyüşleri başlatmıştı.

GÜVENLİK 'BAHANESİ'

Adada olaylar büyürken belediye soruşturma başlatarak 'Çoğunluğun değerlerine saygılı davranan, sakin Kuzey Afrikalı nüfusla kötülerin ayrıştırılması' gerektiği açıklaması yapmıştı. Ancak protestoların devam etmesi üzerine Korsika'da plajlarda burkini giyilmesi yasaklandı. Belediye yetkilileri, yasağın sebebinin adadaki gerilimi sonlandırmak ve adada yaşayan insanların güvenliğini sağlamak olduğunu savundu.

Almanya'nın ardından en büyük Müslüman nüfusa sahip Avrupa ülkesi olan Fransa'da, son dönemde düzenlenen IŞİD saldırıları nedeniyle Müslüman göçmenlerle yerel halk arasında gerilim sık sık yükseliyor.