Bursa Barosu'nda zafer Öztosun'un

Bursa Barosu Başkanlığı için 3 adayın yarıştığı seçimlerde en fazla oyu mevcut başkan Av. Metin Öztosun aldı.

Abone ol

BURSA - Bursa Barosu Olağan Genel Kurulu, Bursa Akademik Odalar Birliği Oditoryumu'nda (BAOB) gerçekleştirildi. 3 adaylı seçim maratonunun kazananı Metin Öztosun oldu.

MEVCUT BAŞKAN 2 BİN 96 OY ALDI

İki gün süren olağan genel kurulunu tamamlayan Bursa Barosu’nda oy verme işlemi saat 17.00 itibarıyla sona erdi. 5 bin 937 üyeden 4 bin 168 üye 15 sandıkta oy kullandı. Mevcut Başkan Metin Öztosun 2 bin 96, Hakkı Savunur Soğancı 562, Sibel Özbudak ise 1510 oy aldı. Yeniden başkanlık koltuğuna oturan Öztosun, "Seçimin kazananı Bursa Barosu'dur" dedi.

ÖZBUDAK'A 'DÜN GELDİN' TEPKİSİ

Dün gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul'da başkan adayları birer konuşma yaptı. Aday Sibel Özbudak'ın konuşmasının sürekli kesilmesi salonda gerilime neden oldu. "Dün geldin, bugün başkan adayı oldun" sözleriyle eleştirilen Özbudak'ın Divan Kurulu'na danışmadan yönetim kurulu üyelerini sahneye davet etmesi de tartışmalara neden oldu. Özbudak, konuşmasında, önceliklerinin genç avukatlar olacağını ifade ederek her zaman ulaşılabilir bir başkan olacağını söyledi.

Hukukun üstünlüğü üzerinden konuşmasını yapan mevcut Başkan Metin Öztosun ise, istatistiklere bakıldığında Türkiye'nin hukuk konusunda 142 ülke arasından 117. sırada olduğunu, adalete güvenin yüzde 20'ler seviyesinde olduğunu söyledi.

'Önce Meslek' Grubu adayı Hakkı Savunur Soğancı ise Bursa Barosu’nun avukatların sorununu çözmekte yetersiz kaldığını, seçildikleri takdirde şeffaf, demokratik, katılımcı bir yönetim anlayışı benimseyeceklerini söyledi.

'700 LİRA İÇİN 10 KİŞİ KAVGA EDİYORUZ'

29 yaşındaki Avukat Ahmed Yasir Orman'ın konuşması ise salondakiler tarafından ayakta alkışlandı. Orman, "50 liranın hesabını yapıyoruz. Genç meslektaşlar ellerinde telefon tevkil (savunma için vekil olma) bekliyorlar. Bir duruşma olduğunu yazayım 15 saniyede 10 kişi yazacaktır. Bu acınası bir şey. 700 lira için 10 kişi kavga ediyoruz. Kimisi ücretini de yatırmıyor. Bursa Barosu'nda başıma geldi. Sicilli bir avukat beni engelledi. En son Baro'ya şikayet edeceğimi söyleyince paramı alabildim" diye konuştu.

Tevkil için uygulamaya para verdiklerini, avukat olmayan kişiler tarafından da dolandırıldıklarını anlatan Orman, "İnsanlık onuruna yaraşır bir şekilde iş yapamıyoruz. Kendi psikolojimiz böyleyken müvekkilin dilekçesini de düzgün yazamayız. Avukatlar farklı mesleklere yönelmek durumunda kalıyor. Fazlalık olduğumuzu da biliyorum ama artık çözmemiz lazım. Konuşuyoruz ama çözüm yok. Ben açım kardeşim. Ben avukat olarak açım. Ben 29 yaşındayım, insan onuruna yaraşır maaş almak istiyorum" dedi.