Bursa Şehir Hastanesi'ndeki su baskını: Boru tıkanmış

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, Bursa Şehir Hastanesi'nde yaşanan su baskınını doğruladı. Müdürlük, baskının pis su borusunun tıkanmasından kaynaklandığını açıkladı.

Abone ol

DUVAR - Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, Bursa Şehir Hastanesi'nde yaşandığı iddia edilen su akıntısı olayını doğruladı. Yazılı açıklama yapan müdürlük, akıntının pis su borularındaki tıkanmadan kaynaklandığını duyurdu.

C Blok Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin pis su borularına bebek bezi ve benzeri maddelerin atılması neticesinde rögarın tıkandığı ifade edilen açıklamada "Olayla ilgili teknik ekipler hemen aksiyona alınarak vidanjör ile rögar açtırılıp patlayan dirsek değiştirilmiştir. Her şey normal akışına dönmüştür. Bu su akıntısı sonucunda hiçbir tıbbi cihaz ve alanda sorun yaşanmamış ve sağlık hizmeti sunumu kesintisiz devam etmiştir" ifadeleri kullanıldı.

400 MİLYON DOLARLIK HASTANE 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa Şehir Hastanesi'nde bir ofisin tavanından suların aktığı ve tavanın çöktüğü bir videoyu Twitter'dan paylaşmıştı. Sarıbal paylaşımında "Uğruna şehir içindeki hastanelerin kapatıldığı, 399,5 milyon dolar harcanarak yapıldığı iddia edilen ve 15 gün önce hizmete açılan Bursa Şehir Hastanesini su bastı. Amaç hizmet değil de rant olunca sonuç bu oluyor" demişti. (BURSA/AA)