Bursa'da freni patlayan TIR araçları ezdi: Dört ölü, 20 yaralı

Bursa-Ankara yolu üzeri Barakfakih mevkiinde freni patlayan TIR karşı şeride geçerek çok sayıda araca çarptı. Bursa Valisi üç kişinin öldüğünü, 21 kişinin yaralandığını açıkladı. Ağır yaralılardan birinin hastanede vefat etmesiyle kazada ölü sayısı dörde yükseldi.

Abone ol

DUVAR - Bursa'ın Kestel ilçesinde freni patladığı belirtilen TIR, önündeki araçlara çarparak diğer şeride geçti ve karşı yönden gelen araçları ezdi. Onlarca aracın hurdaya döndüğü kazada dört kişi öldü.

İnegöl istikametinden gelen TIR, Bursa-Ankara yolu üzeri Barakfakih mevkiinde saat 17.30 sıralarında önündeki araçlara çarparak bariyerleri aşıp karşı şeride geçti. TIR ile karşı yönden gelen araçların çarpıştığı ve onlarca aracın karıştığı kazada TIR yaklaşık 50 metre sonra durabildi. Olay yerine çok sayıda 112 Acil Servis ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

Kazada Basri Gümüş, Ahmet Ömeroğlu ve Semih Ural öldü, dokuzu ağır 21 kişi yaralandı. 

Freni arızalanan TIR'ın kazaya neden olduğunu açıklayan Bursa Valisi Yakup Canbolat, "Dokuz ağır yaralımız var, diğerleri orta ve hafif. Şu anda yaralıların hepsine ulaşıldı ve hastanelere kaldırıldı. Kazaya 20 aracın karıştığını tespit ettik, yaralılar arasında TIR sürücüsü de var. Sağlık durumu iyi" diye konuştu.

Kaza yerinde incelemeler yaptıklarını anlatan Canbolat, "Savcının incelemesinin ardından vefat eden vatandaşlarımızın cenazeleri de bölgeden kaldırıldı. Yolun trafiğe açılması için ekipler hızlı bir çalışma yürütüyor." dedi.

Kaza nedeniyle ulaşıma kapanan yolun Bursa'ya gidiş şeridi, Ankara istikametine ters yönden kontrollü olarak ulaşıma açıldı. Bursa yönüne trafik ise alternatif yollardan sağlanıyor.

TIR hariç kazaya karışan araçlar, çekicilere yüklenerek götürüldü. Halen kapalı olan Ankara istikametinde bulunan TIR'ın kaldırılması için çalışmalar ise sürüyor.

TIR SÜRÜCÜSÜ GÖZALTINA ALINDI

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şen ve Başsavcı Vekili Hasan Yalçın da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Olayın ardından başsavcılıkça başlatılan soruşturma kapsamında, hafif yaralanan TIR sürücüsü F.E. tedavisinin ardından Kestel İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Sürücünün polisteki ifadesinde, "TIR’ın frenlerinin boşaldığını fark ettim. Önümdeki araç sürücülerinin fark etmesi için selektör yakarak, kornaya bastım. O anda kırmızı ışık yandığı için araçlar yolda duruyordu. TIR’ın kontrolünü kaybettiğim için çarpmaya engel olamadım” dediği öğrenildi.

Soruşturmanın sürdürüldüğü, TIR'ın bağlı olduğu şirket yöneticisinin de ifadesine başvurulabileceği, olayda ihmalinin bulunup bulunmadığının araştırılacağı bildirildi.

AĞIR YARALILARDAN BİRİ HASTANEDE ÖLDÜ

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ağır yaralı olarak getirilen ve ameliyata alınan Recep Göler de yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Böylece ölü sayısı 4'e çıktı. 

Bu arada, bir iş yerinin güvenlik kamerasına TIR'ın çok sayıda araca çarparak karşı şeride geçmesi yansıdı. (DUVAR-AA)