Bursa'da iki etkinliğin tanıtımı yapıldı

62. Uluslararası Bursa Festivali ve 36. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nın tanıtımı yapıldı.

Abone ol

BURSA - 62. Uluslararası Bursa Festivali ve 36. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nın tanıtım toplantısı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in katılımıyla 28 Haziran Cuma Günü Saat 9.30'da Kültürpark Altınceylan Tesisleri'nde düzenlendi.

62. Uluslararası Bursa Festivali, 5 Temmuz-31 Temmuz arasında düzenlenecek. 36. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, 7-12 Temmuz'da düzenlenecek. Açılışın Manuel De Falla 'Amor Brujo' konseriyle yapılacağı festivalde çok sayıda yerli ve yabancı sanatçı sahne alacak. Şevval Sam-Pera Flarmoni, Fatih Erkoç-Kerem Görsev, Ahmet Özhan, Anna Maria Jopek, Nükhet Duru, Bülent Ortaçgil, Jehan Barbur, Dilek Türkan, Ceylan Ertem, Zuhal Olcay, No Land, Celtic Legends, Ceza, Mercan Dede, Hayko Cepkin, Köfn isimleri festivalde yer alacak.

'HER SOKAĞIMIZ SANAT ETKİNLİKLERİYLE DOLSUN İSTİYORUZ'

Tanıtım toplantısında konuşma yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentlerin kültürel değerleriyle öne çıkmasının gerektiğini söyledi. Bozbey, "Bir kenti sadece binaları, sokakları ya da meydanlarıyla tanımlamak eksik olur. Kültürel değerlerini, sanatçılarını koruyan kentler daha çok öne çıkar. Bir kent kimliğini o kentin kültüründen kazanır. Kültür ve sanatla birleşen şehirler anlamlı olur. Biz Bursa’mızın her sokağı kültür, sanat etkinlikleri ile dolup taşsın istiyoruz. 17 ilçede insanların festival havasını yaşamasını istiyoruz" dedi.

Festivalin Yıldırım, Kestel, Mustafakemalpaşa ve Osmangazi ilçelerinde de gerçekleştirileceğini söyleyen Bozbey, "Bursa Festivali benimle yaşıt. Bursa'mız zengin kültürü ve sanat faaliyetleriyle de öne çıkması gereken bir kent. Müzeyyen Senar'dan İbrahim Balaban'a kadar önemli isimler var. Ama Bursalı bu isimleri tanımıyor. Bursalı sanatçıları, Bursalıların tanımasını sağlayacağız. Çünkü birçoğu dünyaya ilham olmuştur. Bu kentin ruhunda sanatın ve estetiğin her zaman bir ruhu olmuştur" diye konuştu.