Bursaspor'un eski başkanı Adanur'un tutukluğuna devam kararı

Bursaspor eski başkanı, Doğu Perinçek'in danışmanı Emin Adanur hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' iddiasıyla açılan davada tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Abone ol

BURSA - Bursaspor eski başkanı ve Doğu Perinçek'in danışmanı Emin Adanur'un inşaatındaki daireleri birden fazla kişiye sattığı gerekçe gösterilerek 'nitelikli dolandırıcılık' iddiasıyla iki ayrı dosyadan yargılanması devam ediyor.

Geçen yıl mayıs ayında görülen duruşmada, şartlı tahliye kararı verilen ve başka bir dosyadan tutuklu bulunan Adanur hakkında bugün görülen duruşmada, tutuklunun halinin devamına karar verildi.

MAĞDURLAR YAPILAN KISMİ ÖDEMEYİ YETERSİZ BULDU

Adanur ve kendisi gibi müteahhit olan Ahmet Demirtaş, 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla 9'ncu ve 11'nci Ağır Ceza Mahkemelerinde yargılanıyor. 9'ncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmada, taraf avukatları mütalaaya karşı savunma yapmak üzere süre talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Bu davada Adanur ve Demirtaş'ın 60 yıla kadar hapsi isteniyor.

11'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davası bugün görüldü. Dava, katılımcı sayısının kalabalık olması nedeniyle duruşma 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi salonuna alındı. Parasını ödediği halde dairesini alamayan 32 kişinin açtığı davada, Adanur ve Demirtaş hakkında 290 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Duruşma öncesi mağdurlara daire satışındaki sözleşme bedeli karşılığında ödemeler yapıldı. Mağdurlar, "Biz bu parayla ancak karavan alırız artık" yorumunda bulundu. Duruşmada, yapılan ödemelerle zararlarının giderilip giderilmediğinin sorulduğu mağdurlar, kendilerine yapılan kısmi ödemeyi kabul etmediklerini, zararlarının devam ettiğini beyan etti. Sanık avukatlarının savunmasının ardından savcı, sanıkların tutuklunun halinin devamını istedi.

Başka davalardan 45 gündür tutuklu bulunan Emin Adanur ve Ahmet Demirtaş'ın şartlı tahliye edilmesinin yetersiz kalacağı gerekçesiyle tutuklunun halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi, eksik bilgilerin giderilmesi talebiyle duruşmayı 19 Temmuz'a erteledi.

Adanur, evine gelen avukatları darp ettirdiği iddiasıyla tutuklu bulunduğu davadan geçen hafta tahliye edilmiş, 3 gün sonra hakkında açılan başka bir davadan, 'basit yaralama' suçlamasıyla kaçma ihtimali gerekçe gösterilerek yeniden tutuklanmıştı.