Bütçe görüşmelerinde gerilim: 20 bakan geldi hiçbiri senin gibi davranmadı

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma Bakanlığı bütçesi görüşürüken Bakan Adil Karaismailoğlu ile HDP Milletvekili Garo Paylan arasında tartışma yaşandı. Paylan "Meclis hesap sorma yeri değil hesap verme yeri" dedi.

Abone ol

ANKARA - Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ile HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan arasında “Yalan söylüyorsunuz” gerilimi yaşandı. Paylan, Meclis’in hesap verme yeri olduğunu belirterek tepki gösterirken görüşmelere bir süre ara verildi

HDP Grubu adına konuşan Paylan Giresun’daki sel felaketinde çöken yolu hatırlattı, “Sorunlara ekolojik bakışınız yok. Bir yere yol yaparken oradaki insanlara sormalısınız. Ankara’dan değil Giresun’dan karar alınsa Giresunlu köylüler “buradan 10 yılda bir sel geçer, bu şekilde yol olmaz” derdi. Ama siz ihaleleri Ankara’dan yapıyorsunuz. 5 yandaş müteahhide veriyorsunuz” dedi.

Paylan’ın konuşması sırasında Bakan Karaismailoğlu “Doğru konuş, yalan söylüyorsun” diye müdahalede bulundu. Paylan, “Ben nasıl konuşacağımı biliyorum. Nasıl konuşacağıma karışamazsınız. Atanmış bir bakan olarak yalan diyemezsiniz. Haddinizi bilin” diye seslendi.

Bakan Karaismailoğlu’nun müdahalesine AK Partili milletvekilleri de katıldı. Paylan, “20 bakan geldi hiç biri senin gibi davranmadı. Böyle rezalet olur mu? Meclis hesap sorma yeri değil, hesap verme yeri” diye tepki gösterdi.

Karşılıklı tartışma devam edince komisyona ara verildi. Aranın ardından komisyon görüşmeleri devam etti. (DUVAR)