Büyük sofraların geleneksel yemeği: İbni Sina'dan gelen tarif

Özbeklerin geleneksel pilavının yöreye göre 100'den fazla tarifi var. Düğün, bayram ve matem günlerinde yapılan Özbek pilavı tarifinin orijinalinin ise İbni Sina'ya ait olduğu belirtiliyor.

DUVAR- Özbekistan mutfak kültüründe önemli yere sahip Özbek pilavı, ülke genelinde özel günlerde ikram edilmeye devam ediliyor. 

Özbeklerin "aş" adını da verdikleri pilav, yapıldığı yöreye göre Semerkant, Taşkent, Buhara, Fergana, Riştan, Çust pilavı; yapıldığı mekana göre çayhane, toy, bayram pilavı; yapılış şekline göre kızartma, doğrama, karma, süzme pilav; katılan malzemeye göre kuru üzümlü, ayvalı, kıymalı, at etli, bıldırcınlı, sarımsaklı pilav; pirinç çeşidine göre de kenca ve devzira pilav şeklinde adlandırılıyor.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten gram altın uyarısı: Çok pişman olursunuz... En güvenilir arabalar seçildi: Japon markaları zirvede Özgür Erdursun açıkladı: Emekli aylıklarında ciddi düşüşler yaşanacak İngiliz devinden dolar/TL tahmini: Yıl sonunda ne kadar olacak? Arda Güler'e 10 milyon liralık araba hediye edildi Başkan Adams'a suçlamalar: İstanbul'da eğlence mekanlarında ağırlandı