Büyük zamma son iki hafta: En ucuz 10 Çinli SUV

7 Temmuz’dan itibaren Çin'den ithal edilen tüm otomobiller için getirilen ilave yüzde 40 gümrük vergisi fiyatları artıracak. AB ile uyumlu atılan bu adım diğer markalara da zam olarak yansıyacak.

DUVAR - Çinli markalar yılın ilk beş ayında 38 bini aşan satış adediyle Türkiye otomobil pazarının yüzde 10,1’ini karşıladı. Bu hızlı yükseliş sonrası, ABD ve AB’nin Çin’le ticaret savaşının sonucu olarak artırılan gümrük vergilerine Türkiye de uyum sağladı. Alınan kararla yalnızca elektrikli araçlar için değil Çin'den ithal edilen tüm otomobiller için yüzde 10 gümrük vergisine yüzde 40 daha eklendi ve toplamda yüzde 50’ye çıktı. Elbette bunun üstüne bir de ÖTV + KDV uygulanıyor.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?