Buzdolabı motoru patladı, anne ve kızı evde mahsur kaldı

İstanbul Silivri'de buzdolabı motorunun patlaması sonucu çıkan yangında en üst kattaki dairede mahsur kalan anne ve kızını komşuları kurtardı.

Abone ol

DUVAR - İstanbum Silivri'de Piri Mehmet Paşa Mahallesi Haydar Arslan Sokak'ta bulunan 5 katlı binanın en üst katında buzdolabının motorunun patlaması sonucu yangın çıktı. Dumanların binayı sarması üzerine vatandaşlar kendi imkanları ile dışarı çıktı.

Bu sırada evde bulunan 75 yaşındaki kadın ile kızı mahsur kaldı. DHA'nın haberine göre yardıma koşan mahalleli, mahsur kalan ve yürümekte zorlanan yaşlı kadın ile kızını asansörle aşağıya indirdi. Yangında zaman zaman patlamalar meydana gelirken, çevredekiler büyük panik yaşadı.

İhbar üzerine adrese gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Olayda yaralanan olmazken, dairede hasar meydana geldi.

AHŞAP MOBİLYA ALEV ALDI

Yangında sırasında evde mahsur kalan yaşlı kadının oğlu Hakan Karasu, "Evde buzdolabı patlamış. Alevlenince mutfaktaki ahşap mobilyalar aniden tutuşmaya başlıyor. Evde 75 yaşındaki annem ve kız kardeşim vardı. Kardeşim annemi zor kurtarmış. İtfaiye de 5-10 dakika içinde gelmiş. Müdahale etmişler ama ev kullanılacak durumda değil. Bakalım ne yapacağız. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Çok şükür, annemin sağlık durumu gayet iyi şu anda." dedi.

Mahsur kalanları kurtaranlardan Adnan Ersoy, "Patlama olunca yukarıya çıktık. Orada yaşlı teyze ve kızı vardı. Dışarıdan esnaf arkadaşlardan 1-2 kişi daha geldi. Yaşlı teyze ve kızını kurtardık. Patlamalar sürerken, bizler de aşağıya indik. Yukarıda ne varsa hepsi yandı. İlk patlama sırasında içerideydiler sonra aşağı indirdik." diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)