Çadır kentin 'Umut Sineması'

Maraş merkezli depremlerin ardından deprem bölgelerine giden gönüllüler, çadır kentlerde yaşayan çocuklar için film gösterimleri düzenlemeye başladı.

Abone ol

DUVAR- Maraş merkezli depremlerin ardından büyük yıkımın yaşandığı Maraş ve Hatay'da yaşayan depremzedeler, çadır kentlere yerleşmeye başladı.

Depremde yaşadığı evi kaybeden veya hasar gören evlerine giremeyen çocuklar için, çadır kentlerde çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Belgeselci Kazım Kızıl, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda İstanbul'da yaşayan bir grup genç sanatçının oluşturduğu ekibin Maraş'ta film gösterimleri gerçekleştirdiğini aktardı.

Kızıl, paylaşımında "İstanbul'da yaşayan bir grup genç sanatçının oluşturduğu ekip hem yüzlerce insana yemek hazırlıyor hem de çocuklar için gün boyu etkinlikler düzenliyor. Fotoğraf sıcak çikolata ve patlamış mısır eşliğinde yapılan film gösteriminden" dedi.

Kızıl'ın paylaşımının ardından Diyarbakır Kumrucuk İlkokulu'nda öğretmen olan Hasan Kartal da çadır kentlerinde kurdukları "Umut Sineması"ndan fotoğraflar paylaştı. Kartal, paylaşımında "Umudunu kesme yurdundan" dedi.

(HABER MERKEZİ)