Caferağa muhtar heyeti: Modalı olmak eşittir zengin olmak değil
Aralarında yazar Buket Uzuner’in de olduğu Caferağa Mahallesi ihtiyar heyeti kamuoyunun ilgisini içinde farklı meslek ve uzmanlık alanlarının olduğu adaylarla çekmişti. Buluştuğumuz isimlerden opera sanatçısı Anais Martın, belge uzmanı Zeynep Ayman, Fahriye Güniz Bayraklı ve bankacı Aslıhan Melek, Moda nezdinde Kadıköy’ün en baş sorununun ses kirliliği olduğunu söylüyorlar. Fakat bunun 'dışardan gelen insanları istemiyoruz' anlamına gelmediğini “Modalı demek, elitist insan demek değildir. Hiç bir hak ve özgürlükte ayrıcalık istemiyoruz” sözleriyle açıklıyorlar.
DUVAR - Aralarında yazar Buket Uzuner’in de olduğu Caferağa muhtar heyeti kamuoyunun ilgisini içinde farklı meslek ve uzmanlık alanlarının olduğu adaylarla çekmişti.
O isimlerden opera sanatçısı Anais Martın, belge uzmanı Zeynep Ayman, Fahriye Güniz Bayraklı ve bankacı Aslıhan Melek ile Kadıköy'de buluştuk. Kamuoyunun dikkatini yeni çekmiş olsalar da 5 yıl önce benzer bir ekiple yola koyulmuşlar. Caferağa mahallesinin ihtiyar heyeti yeni bir ihtiyar heyeti değil. “Bu yıl sosyal medyanın gücüyle kendimizi duyurabildik, biz de şaşırdık işin aslında” diyorlar.
Bu beş yıldır bir çok etkinlik, imza günleri ve festivaller düzenlemişler. En çok yakındıkları ise Moda’daki “ses kirliliği.”
Zeynep Sayman, “Modalı demek, elitist insan demek değildir. Hiçbir hak ve özgürlükte ayrıcalık istemiyoruz” diyor ve ekliyor: “Gece üçte ya da dörtte apartmanların baktığı yönde saksafon çalmak… Bu bir özgürlük müdür? Sabaha karşı naralarla uyanmak ya da uyuyamamak… Bizim zorlandığımız noktalar bunlar.”
Bankacı Aslıhan Melek ise “Eğlenen insanların özgürlüğünün başladığı yerde diğer insanların özgürlüğü bitmiş oluyor” diyor. Opera sanatçısı Anais Martın ise ekliyor: “Modalı olmak eşittir zengin olmak değil. Bunu nerden çıkarttılar bilmiyorum.”
Caferağa Muhtar Heyeti kısaca “Kaymak tabaka değiliz” diyor.