Can Atalay’dan çağrı: İnsan Hakları Komisyonu ilk toplantısını Silivri’de yapsın

CHP'li Konuralp, tutuklu TİP milletvekili Can Atalay'la görüştü. Konuralp, Atalay'ın üyesi olduğu İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'ndan toplantısını Silivri Cezaevi'nde yapmasını istediğini söyledi.

Abone ol

ANKARA - CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi Can Atalay’ın aralarında bulunduğu Gezi Parkı eylemleriyle ilgili davada tutuklu olan Osman Kavala, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater’i Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde ziyaret etti.

Ziyaretinin ardından sosyal medya hesabından paylaşımlar yapan Konuralp, “Herkese selamları var; 'umut var olma ve enseyi karartmama' çağrısı yaptılar” dedi.

Konuralp, TBMM Genel Kurulu’nda oy birliğiyle İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeliğine seçilen Atalay’ın komisyona yaptığı çağrıyı da paylaştı, “Sayın Atalay, TBMM Genel Kurulu’nda oy birliğiyle üyeliğine seçildiği İnsan Haklarını İnceme Komisyonu’nu, ilk toplantısını yapmak üzere Marmara (Silivri) Cezaevi’ne de davet etti; komisyonun eksik bir üyeyle toplanmayı kabul etmeyeceğini umduğunu vurguladı” ifadelerini kullandı.

Atalay’ın tahliyesinin hukuki ve vicdani bir zorunluluk olduğu çağrısının yineleyen Konuralp, “Atalay, sadece hak edilmiş bir seçim başarısının sonucu olarak değil; Gezi tutuklularının ve diğer tüm hak mağdurlarının da temsilcisi olarak TBMM’deki yerini almalıdır” dedi. (DUVAR)