Çanakkale’de eğitimciler ‘geçinemiyoruz’ dedi

Eğitim-İş Çanakkale Şubesi üyeleri, faturalarını ve bordrolarını yırtarak “geçinemiyoruz” dedi. Eğitimciler, “Hükümet istifa” sloganı attı.

Abone ol

Seçkin Sağlam

ÇANAKKALE - Birleşik Kamu İş’e bağlı Eğitim-İş üyeleri Çanakkale Valiliği önünde bir araya gelerek hükümetin ekonomi politikalarını protesto etti. Eğitimciler faturalarını ödeyemediklerini söyleyerek fatura ve bordrolarını yırttı.

‘SİYASİ KADROLAR ÖĞRETMENİ EZİYOR’

Birleşik Kamu İş İl Temsilcisi Arda Gel, Birleşik Kamu-İş’e bağlı sendikalar, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, Çanakkale Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Erdal Gezen ve CHP önceki dönem İl Başkanı İsmet Güneşhan ve parti yöneticilerinin katıldığı etkinlikte eğitimciler, "Hükümet istifa" sloganı attı. Türkiye’de öğretmenlerin hak ettiği ilgi ve değeri görmediğini, taleplerinin karşılanmadığını söyleyen Eğitim-İş Şube Başkanı Serkan Serbes, “Muhalif ve örgütlü öğretmen devletin gözünde sakıncalı görülmekte; öğretmenin mesleki ve demokratik haklarını savunacağı örgütlenme hakkı engelleniyor; kendisini daha da yetiştirecek ve toplumda saygınlığını sürdürecek maddi olanaklardan yoksun bırakılıyor. Eğitimi bilimsel ve laik özünden koparmaya çalışan siyasi kadrolar, eğitimi çökertirken öğretmeni de eziyor” ifadelerini kullandı.

‘MAAŞLARIMIZ İNSANCA YAŞAM SEVİYESİNDEN UZAKLAŞMIŞTIR’

Hayat pahalılığının giderek arttığını, temel gıda maddelerine yapılan zamlar ile elektrik, su, doğalgaz gibi tüketimlere gelen zamların, bordrolarının üzerine çıktığını ifade eden Serbes şöyle konuştu: “Ülkemizdeki eğitim ve bilim emekçileri, OECD ülkeleri arasında ekonomik, sosyal ve özlük haklar açısından son sıralarda yer alıyor. Geçtiğimiz yıllar içinde eğitim ve bilim emekçilerinin aldıkları maaşlar, rakamsal olarak artmış gibi görünse de enflasyon nedeniyle insanca yaşam seviyesinden daha da uzaklaştı. Satın alma gücü düşen öğretmenlerimizin yarısından fazlası ancak ek işler yaparak geçinebilir hale geldi” dedi.