Çanakkaleli ev kadınları Yüksel Caddesi'nde

Yüksel Caddesi'nde açlık grevini sürdüren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya her geçen gün destek artıyor. Yüksel Caddesi'ndeki gönüllülerden Eda Arın, "Son birkaç gündür diğer illerden yoğun ziyaretçiler geliyor. Bu direnişin gün geçtikçe daha fazla vicdana seslendiğini söyleyebilirim" dedi. 

Abone ol

Serkan Alan

ANKARA - OHAL KHK'leriyle ihraç edilen kamu çalışanları Nuriye Gülmen, Semih Özakça, Acun Karadağ, Mehmet Dersulu, Esra Özakça ve Veli Saçılık'ın Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önündeki eylemi 190 güne yaklaştı. Gülmen ve Özakça'nın açlık grevine çevirdiği eylemde ise 68 gün geride kaldı.

Açlık grevine giren eğitimcilerin hayati riskleri artarken, dayanışma ziyaretleri de sürüyor. Siyasetçiler, sanatçılar, insan hakları savunucuları, ihraç edilen kamu çalışanları gibi toplumun farklı kesimlerinden çok sayıda kişinin ziyaret ettiği eğitimcilerle dayanışmak için Çanakkale'den bir grup ev kadını da geldi.

İhraç edilen kamu çalışanları için bir de imza kampanyası yapılıyor. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için geçtiğimiz aylarda 10 bin imza toplandı. Akademisyen Gülmen için YÖK'e, öğretmen Özakça için de Milli Eğitim Bakanlığı'na 5 bin imza iletildi. İmzalar açlık grevi başladıktan sonra da devam etti.

Açlık grevindeki Gülmen ve Özakça’yı ziyaretler sürüyor

'68 GÜNDÜR AÇ MI KALINIR'

Ankara'nın en hareketli yerlerinden biri olan Yüksel Caddesi'ndeki eyleme tepkiler de farklı oluyor. İmza kampanyasına destek çağrısı yapan gönüllülerden Merve Engin “İnsanlarda müthiş bir korku var ve çoğunluğunu ikna edemiyoruz” dedi. Engin, deneyimlerini şu sözlerle anlattı:

“Burada eski arkadaşlarımı bile çağırabilmiş değilim. Korkuyorlar. Korkmalarını anlamaya çalışıyorum. Ama kendi korkusuzluğumun arkasında durmaya çalışıyorum. Az önce 'mümkün değil 68 gündür aç mı kalınır' diyen birisi vardı. Grevin içeriğini anlattık. 'İnanmıyorum ya' dedi. 'Ne olur bir buçukta burada ol, seni onlarla ben görüştüreceğim' dedim.”

'NORMAL ŞARTLARDA ONAYLAMAZDIM'

Gönüllülerin ihraç edilen kamu çalışanları için yaptığı çağrı üzerine destek için imza atan Bora Çetin açlık greviyle ilgili “Normal şartlarda bu eylemi çok onaylamazdım ama şu anda başka bir yol kalmadı” ifadelerini kullandı.

Çetin, “Dışarıda kalanlar, ne yapacağını bilemeyenler için tarihte önemli bir noktadır burası. Buradaki arkadaşlarımız direnişin parçaları ve daha da büyüyeceğini düşünüyorum” sözleriyle düşüncelerini ifade etti.

'ŞU AN HALKA MÂL OLDU'

Yüksel Caddesi'ndeki gönüllülerden Eda Arın, Gülmen ve Özakça'nın sağlık durumlarının kötüleşmesine paralel olarak desteğin ve duyarlılığın arttığını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Çanakkale'den bir grup ev kadınının destek için Yüksel Caddesi'ne geldiğini hatırlatan Arın “Son birkaç gündür diğer illerden yoğun ziyaretçiler geliyor. Özellikle de ihraç edilen kamu çalışanları. Bu direnişin gün geçtikçe daha fazla vicdana seslendiğini söyleyebilirim. Başından beri destekleyenler vardı ama şu an halka mâl oldu” dedi.