Canan Karatay'a mahkemeden yine kötü haber

Canan Karatay’ın aldığı 15 gün meslekten uzaklaştırma cezası kaldırılmadı. Karatay'ın kararıın bozulması için gittiği bir üst mahkemeden de aleyhine karar çıktı.

Abone ol

DUVAR - Prof. Dr. Canan Karatay’ın, meslekten alıkoyma cezasının kaldırılması için açtığı ve aleyhinde sonuçlanan davanın ardından, başvurduğu istinaf mahkemesinden de olumsuz karar çıktı.

Karatay'ın, gebelikte şeker yüklemesi testiyle ilgili, “Bebeği zehirliyor” iddiası üzerine Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği şikayette bulunmuş, İstanbul Tabip Odası Onur Kurulu, soruşturma sonunda Karatay’ın “15 gün meslekten uzaklaştırılması” kararını vermişti. Uzaklaştırma kararı için iptal davası talebi reddedilen Karatay’ın avukatı bu kez mahkeme kararının iptali için, 12. İdari Dava Dairesi’nde istinaf yoluna başvurmuştu.

Milliyet'ten Mert İnan'ın haberine göre; dava Karatay aleyhine sonuçlandı. Davada taraf olan Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği avukatı Tahir Yahya İlhan konuyla ilgili olarak, "Hekimlerce gösteri mahiyetinde ve insanları allak bullak eden, bilimsel dayanaktan yoksun açıklamalar yapılmasını doğru bulmuyoruz" dedi.