'Çankaya başarısı sadece benim değil hepimizin eseri olacak'

CHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Hüseyin Can Güner, "Beş yılın sonunda bütün Türkiye’nin konuştuğu Çankaya başarısı sadece benim değil hepimizin eseri olacak" diye konuştu.

Abone ol

DUVAR - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Hüseyin Can Güner Dikmen’de Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını yaptı.

Simitçiler Odası’na simit zammının erteletildiğini hatırlatan Mansur Yavaş “Turpun büyüğü  heybede. 1 Nisan’dan sonra hepimizi aşırı zamlar bekliyor. Nasılsa oy veriyorlar diyerek fakir fukaranın üzerine zamları bindirmekten hiç çekinmeyeceklerdir” diyen Yavaş, “Bunun önüne geçmenin tek yolu hükümeti ikaz etmektir. Meclis çoğunluğunu Ankara’da bize vermektir” dedi. Onbinlerce yaşlı ve emekliye düzenli biçimde destek olduklarını söyleyen Yavaş, “Emeklilerimizi evlerinde üşütmüyoruz, gıdasız bırakmıyoruz, nakit yardımı yapıyoruz” diyerek Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yardımlarına değindi, hesap verebilirliğe vurgu yaptı.

Ayrıca Çankaya Belediye Başkan Adayı Hüseyin Can Güner’le birlikte çalışacaklarının vurgusunu yapan Yavaş, “Çankaya’dan bir tek oy bile fire istemiyorum, Genç Başkanıma çok büyük destek bekliyorum. Genç Başkanımızla Ankara’ya, daha önce ihmal edilen hizmetleri yapmak suretiyle daha da yaşanır bir kent olması için, burada yaşayan insanların daha da mutlu olması için elimizden geleni yapacağız’’ ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı. 

GÜNER: 'BANA SAHİP ÇIKACAĞINIZA YÜREKTEN İNANIYORUM'

“Ülkemizde derin bir yoksulluk ve baskı düzeni var” diyerek sözlerine başlayan CHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Hüseyin Can Güner, Mayıs 2023 seçimleri ardından tutulmayan sözleri hatırlattı:

“Bir yıl önce bir seçim yaşadık, bir yıl sonra yine bir seçime gidiyoruz. Şüphesiz bu sadece bir yerel seçim değil. Bir yıl önce mülakatları kaldıracağız dediler, kaldırmadılar. İşsizliği bitireceğiz dediler, bitirmediler. Ekonomiyi düzelteceğiz dediler, mahvettiler, kahrettiler.”

Çankaya’nın Cumhuriyet’in kuruluşundan itibaren önemine vurgu yapan Güner, her zaman Çankayalılar iç içe bir belediye başkanı olacağının altını çizdi:

“Sizin gözünüzün önünde büyümüş, bu sokaklarda bayrak asmış, broşür dağıtmış, sokak sokak dolaşmış, çalışmış olan bir kardeşiniz, evladınız olarak sizin de bana sahip çıkacağınıza yürekten inanıyorum. Size söz veriyorum, caddede,  sokakta, meydanda, pazarda her türlü etkinlikte sizinle el ele kol kola yürüyen bir belediye başkanı görecekseniz. Beş yılın sonunda bütün Türkiye’nin konuştuğu Çankaya başarısı sadece benim değil hepimizin eseri olacak.”