CarrefourSA depo işçileri direnişte: 'Sağlığımızdan olduk, hakkımızı istiyoruz'

Çalışma koşullarında iyileştirme ve zam yapılması talep ettikleri için işten çıkarılan ve bir haftadır eylemde olan CarrefourSA depo işçileri direnişi sürdürüyor.

Abone ol

DUVAR - İstanbul’un Esenyurt ilçesinde bulunan CarrefourSA deposunda çalışan işçilerin, iş koşullarında iyileştirme ve zam talebinde bulunmalarının ardından 6 kişi işten atıldı. Bunun üzerine CarrefourSA deposunda çalışan işçilerin tamamına yakını aynı gün, hem 6 işçinin işine son verilmesini protesto etmek hem de iş koşullarının iyileştirilmesi ve zam talebiyle toplu olarak iş bıraktı. İş bırakan işçiler, her gün çalışma saatlerinde deponun önünde bir araya gelerek eylem yapıyor.

MA'ya konuşan iş bırakan işçilerden Gülşah Şahin ve DGD-Sen İşyeri Temsilcisi Atılgan Erdoğmuş, çalışma koşullarını anlatıp taleplerini sıraladı.

'SAĞLIĞIMIZDAN OLDUK'

Depoda 3 aydır çalıştığını ancak buradaki sorunların 3 yıldır devam ettiğini belirten Gülşah Şahin, yaşanan sorunlara artık sessiz kalmayacaklarını ifade ederek “İşi bıraktık ve kadınlar olarak bütün baskılara, haksızlıklara karşı arkadaşlarımızla birlikte mücadele veriyoruz” dedi.

İşyerinde çalışma koşullarına ve baskılara karşı itiraz eden kadınların daha zorlu işlerde görevlendirildiğini anlatan Şahin, “Bazılarımızın bel fıtığı, bazılarımızın boyun fıtığı var. Tozdan, kirden, bakteriden dolayı çoğumuz hastayız. İçeride havalandırma olmadığı için hepimiz öksürüyoruz, sağlığımızdan olduk” diye konuştu.

'DİRENECEĞİZ'

DGD-Sen İşyeri Temsilcisi Atılgan Erdoğmuş da depoda 5 aydır çalıştığını belirterek, iş bırakma sürecini anlattı. Erdoğmuş, maaşlarına iyileştirme yapılması, iş güvenliğinin sağlanması ve sağlıklı bir ortamda çalışma koşullarının oluşturulmasını istediklerini vurgulayarak şöyle konuştu: "İşverenlerin ciddi bir baskısına maruz kaldığımız için tepki gösterdik. Bu koşulların düzeltilmesini isteyen 6 arkadaşımız işten çıkarıldı. Taleplerimiz arasında işten çıkarılanların işe iade edilmesi de var. Taleplerimizin hepsi kabul edilene kadar buradaki direniş devam edecek. Ne sendika geri adım atacak, ne de bizim sendikayla aramızdaki bağ kopacak. 

Sendikal haklarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz. CarrefourSA dışında da işçilerin hakları için birçok yerde direnişteyiz. Eğer bu direnişi sonuca ulaştırırsak, birçok emekçi ve işçi için örnek olacağız. Mücadelemizi başarıya ulaştırana kadar direnişimiz devam edecek."

(MEZOPOTAMYA AJANSI)