'Çav Bella' davasında CHP'li Özdemir'e beraat

İzmir’de bazı camilerden 'Çav Bella' şarkısı çalınmasına ilişkin sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek hakkında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan dava açılan CHP’li Banu Özdemir hakkında beraat kararı verildi.

Abone ol

DUVAR - Mayıs ayında, İzmir'de kentin farklı ilçelerinde bulunan camilerden İtalyan halk şarkısı Bella Ciao'nun (Çav Bella) çalınmasını, sosyal medya hesabından paylaşan ve daha sonra tutuklanıp serbest bırakılan eski CHP İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir'in "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlamasıyla yargılandığı davada karar çıktı.

İzmir 50. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına, tutuksuz yargılanan Banu Özdemir ile avukatları katıldı.

Duruşmayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve partililer takip etti. 

Özdemir savunmasında, asıl yargılanması gerekenlerin "provokatif haberler yapan" bazı internet siteleri, "bazı trol hesap sahipleri" ile cami hoparlöründen müzik yayını yapanlar olduğunu söyledi. 

Kuşadası'nda 2 yıl önce benzer bir olayın yaşandığını, bu konuda haberler yapıldığını, kendisine ceza verilmesi halinde Kuşadası'ndaki olayla ilgili paylaşımda bulunanların da zan altında kalacağını söyleyen Özdemir, "Bu sürecin asıl mağduru benim. Hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum" diye konuştu. 

Özdemir'in avukatları mütalaayı kabul etmediklerini, suçun maddi ve manevi unsurlarının oluşmadığını belirterek beraat talebinde bulundu.

Mahkeme, Banu Özdemir'in beraatine karar verdi.  

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel kararı, “Camide şarkı çalınmasına tepki olarak sosyal medyadan paylaşım yapan arkadaşımız Banu Özdemir beraat etti. Türk yargısı önemli bir sınav verdi. Hukuka, yasaya ve adalete bağlı yargı mensuplarına selam olsun” sözleriyle duyurdu.

NE OLMUŞTU?

20 Mayıs'ta İzmir'de bazı camilerden 'Çav Bella' şarkısı çalınmış, olay sosyal medya gündeminin ilk sıralarına yerleşmişti. CHP'li Banu Özdemir de sosyal medya kullanıcılarının paylaştığı görüntüleri tweet zinciri halinde paylaşmış, ardından konuya ilişkin İzmir İl Müftülüğü'nün açıklama yapıp yapmayacağını sormuştu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Özdemir'in "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan cezalandırılmasını talep etmişti. (HABER MERKEZİ)