Çavuşoğlu: Domates engelini kaldıracağız

Çavuşoğlu, Rusya'yla ticaretin düzeltileceğini söyledi. Bakan, 10 Mart'ta Moskova'da.

Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Finike ilçesinde yaptığı açıklamada Rusya ile ihracat ilişkilerinin düzeltileceğini söyledi. Çavşuoğlu, "İnşallah domatesin önündeki, Rusya'ya ihracatın önündeki engeli de kısa sürece kaldıracağız" dedi.

Anayasa değişikliği referandumu kampanyası kapsamında Antalya'da konuşan Çavuşoğlu, 10 Mart'ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yapacakları Rusya ziyaretinde Rusya'ya yapılan ihracatın düzeltileceğini söyledi. Çavuşoğlu,  "İnşallah domatesin önündeki, Rusya'ya ihracatın önündeki engeli de kısa sürece kaldıracağız. 10 Mart'ta Yüksek Stratejik İşbirliği Toplantısı için Sayın Cumhurbaşkanımızla Moskova'dayız. Buradan da önemli netice bekliyoruz. Tabii ürünlerimizin halde toplanıp, satılması lazım. Büyükşehir Belediyemizle Finike'ye halimiz açılacak."

'Uçak krizi' sonrasında Türkiye ve Rusya arasındaki gerilim, iki ülke arasındaki ticarete de yansıdı. Türkiye'nin sebze ve meyvesi, Rusya'nın ithalatında düşüş yaşanmasıyla beraber iki ülke arasındaki ticarette en çok etkilenen ürünlerden oldu. (DIŞ HABERLER)