Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri'yle görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'le, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı O’Brien ile telefonda görüştü.

Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'na açıklama yapan NATO Sözcüsü Oana Lungescu, Stoltenberg ile Çavuşoğlu görüşmesi hakkında bilgi verdi. Lungescu'nun açıklamasında göre Stoltenberg, Suriye hükümeti ve Rusya'nın İdlib'de düzenlediği hava saldırılarını kınayarak, saldırılara son vermelerini istedi.

Suriye hükümeti ve Rusya'ya, uluslararası hukuka uymasını ve Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde yürütülen barış çabalarına destek vermesini isteyen Stoltenberg, tüm taraflara itidal çağrısında bulundu.

Stoltenberg, "Tüm taraflar, gerginliği azaltarak bu çok tehlikeli durumun ve bölgedeki korkunç insancıl koşulların daha da kötüleşmesini engellemeli" vurgusunu yaptı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada da, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert C. O’Brien ile telefonda görüştüğü aktarıldı. (HABER MERKEZİ)

Hatay Valisi: İdlib'de 33 asker şehit oldu

Beştepe, CHP ve MHP'de İdlib toplantısı