'Çavuşoğlu siyasi hayatının belki de en büyük gafını yaptı'

Gazeteci Murat Yetkin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun “Turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağız” diyerek en büyük gafını yaptığını yazdı.

Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Almanya'da mevkidaşı Hayko Maas ile ortak basın toplantısındaki açıklamalarını ele alan gazeteci Murat Yetkin, hükümetin ekonomik sıkıntısının açığa vurulduğunu dile getirdi.

Yetkin, 'Çavuşoğlu siyasi hayatının belki de en büyük gafını yaptı' başlıklı yazısında şunları kaydetti:

Aslında hükümetin sessizce sona eren Müslüman Kardeşler odaklı Orta Doğu-Kuzey Afrika siyasetini, Mısır, Libya ve sıradaki İsrail odaklı yazmayı planlıyordum. Onu sonraya bırakalım, acelesi yok, hükümetin de önünde alacak daha çok viraj var. Ama Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 6 Mayıs’ta Berlin’de Almanya Dışişleri bakanı Heiko Maas ile ortak basın toplantısında “Turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağız” demesi bir anda öne geçti. Çavuşoğlu siyasi hayatının belki de en büyük gafını yaptı.

Çavuşoğlu cümlesinin ilk kısmını söylemeyip, yalnızca “Herkesi Mayıs sonuna dek aşılayacağız” deseydi sorun yoktu. Sadece Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Çin ile, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Rusya ile Covid-19 aşısı yetersizliğini aşmaya çalışırken bu iyimserliğin nereden geldiğini sorardık. Ama asli görevi Türkiye’nin ve Türk vatandaşlarının uluslararası itibarını koruma ve temsil olan Türk Dışişleri Bakanı öyle demedi.

YAZININ TAMAMI