Çavuşoğlu: Bu da döneklik olmuyor mu?

Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye ile istihbarat servisleri aracılığıyla görüşmelerin sürdüğünü söyledi, "Rejim gerçekçi davranırsa, Suriyelilerin geri dönüşü konusunda birlikte çalışmaya hazırız" dedi.

Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bakanlığının 2023 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu Sunuşu'nda, Suriye ile görüşmelerin sürdüğünü ve mültecilerin dönüşü konusunda işbirliğine açık olduklarını söyledi.

Çavuşoğlu şunları kaydetti:

"Milletimizin çıkarı mevcut şartlarda neyi gerektiriyorsa onu yapıyoruz. Koşullar müzakereye uygunsa müzakere, müzakere kapıları kapalıysa da saha. Son dönemde normalleşme politikalarımızı bu çerçevede yürüttüğümüz söylemek isterim. Suriye'de bir süredir istihbaratlar aracılığıyla zaten rejimle görüşüyoruz. Rejim gerçekçi davranırsa, terörle mücadele, siyasi süreç, Suriyelilerin geri dönüşü konusunda birlikte çalışmaya hazırız, aksi zaten düşünülemez.

'BU DA DÖNEKLİK OLMUYOR MU?'

Hep diyordunuz; ‘Bu ülkelerle niye kötüsünüz, diyalog kurun, normalleşin’. Şart da söylemiyordunuz. Şimdi ‘Niye normalleştiniz’ diye bizi eleştiriyor, bazılarınız da ‘Döneklik’ diyorsunuz. Şimdi o zaman ben şunu sorayım size; siz o gün ‘Bu ülkelerle normalleşin’ dediniz, biz de normalleştik. Şimdi ‘Niye normalleştiniz’ diyorsunuz, o zaman bu da döneklik olmuyor mu sizin tabirinizle?" (HABER MERKEZİ)