Çavuşoğlu: Yunanistan'la geri kabul anlaşmasını durdurduk

Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çavuşoğlu, Yunanistan ile geri kabul anlaşmasını durdurduklarını açıkladı

Abone ol

DUVAR  - Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün (BYEGM) 'Yerel Medya Buluşmaları' toplantısı, Antalya'da Ramada Otel'de düzenlendi. Toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Vali Münir Karaloğlu, BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca ile Burdur, Isparta ve Antalya'dan gazeteciler katıldı.

Menbiç konusunda ABD ile yol haritası konusunda mutabık kalındığını hatırlatan Çavuşoğlu, "Eğer masada diplomasi ile PKK ve YPG'yi temizlersek ne âlâ. Aksi takdirde Kandil, Afrin, Cerablus'ta olduğu gibi Münbiç'te de bu teröristleri temizlemek durumundayız. Bölgenin istikrarını bozuyor. Masada ve sahada güçlüyüz. Türkiye adalet, barış ve istikrar için mücadele ediyor. Türkiye sadece kendi çıkarlarının peşinde değil, uluslararası arenada sözü dinlenen bir ülke olduk. Türkiye yalnız değildir, dışlanmış bir ülke değildir" diye konuştu.

'YUNANİSTAN İLE GERİ KABUL ANLAŞMAMIZI DURDURDUK'

Çavuşoğlu, bir gazetecinin 'Yunanistan'da yargılandıktan sonra serbest bırakılan darbeci olduğu iddia edilen askerlere ilişkin soruya da şu yanıtı verdi: "Yunanistan'ın yaptığı kabul edilemez. Darbelerden en çok çeken ülke Yunanistan'dır. Hükümet bu konuyu gerçekten çözmek istiyor. Yunanistan'a Batı'dan çok büyük baskı var, özellikle Yunan yargısına. Onlara dışarıdan çok baskı var. AB ile bir göçmen anlaşmamız var, bu uygulanıyor. Yunanistan'la ilgili bir de ikili düzeyde geri kabul anlaşmamız var, şu anda geri kabul anlaşmamızı durdurduk. Süreç tam bitmedi ama Yunanistan'a yönelik çalışmalarımız devam edecek." (ANTALYA - DHA)