'Çay içerken' evinin çatısı iki sokak öteye uçtu

Batı ve Kuzey bölgelerde etkili olan lodos fırtınası nedeniyle Bursa Osmangazi'deki bir binanın çatısı iki sokak öteye uçtu. Bina sakinlerinden Mustafa Dİlek olayı şöyle anlattı: "Çatı katında çay içiyordum. Vidalar yerinden kopmaya başladı ilk başta. Bir anda rüzgar geldi, kopardı. Demirleri yerinden söktü. Bulunduğum yerde çatı vardı bir anda uçtu."

Abone ol

DUVAR- Kuvvetli lodos, Marmara ve ege bölgelerinde etkili olmaya devam ediyor. Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesi Şenol Şentürk Sokak'taki 5 katlı apartmanın çatısı, lodos fırtınası nedeniyle koptu ve iki sokak ötedeki Vatan Caddesi'ne düştü.

Vatandaşların bildirmesiyle olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Elektrik direğindeki telleri de koparan çatı nedeniyle cadde de trafiğe kapandı. Çatı, itfaiyenin yaklaşık 1 saatlik çalışmasıyla kaldırıldı. 

Bina sakinlerinden Mustafa Dilek (20), gazetecilere, çatının büyük bir gürültüyle uçtuğunu söyledi. Kısa süreli bir şok yaşadığını belirten Dilek, "Çatı katında çay içiyordum. Vidalar yerinden kopmaya başladı ilk başta. O sırada kendimi korumaya çalıştım. Çok korktum. Bir anda rüzgar geldi, kopardı. Demirleri yerinden söktü. Bulunduğum yerde çatı vardı bir anda uçtu" ifadelerini kullandı. (AA)