'Çaydan Öte: Tarladan Demliğe Mekânda ve Bellekte Çay' çıktı

‘Çaydan Öte: Tarladan Demliğe Mekânda ve Bellekte Çay Çevrimiçi Çalıştay ve Forumu’ kitaplaştırılarak okura sunuldu. Kitap, İngilizce ve Türkçe olarak yayımlandı.

Abone ol

DUVAR - Gola Kültür, Sanat ve Ekoloji Derneği, 10-11 ve 17 Nisan 2021 tarihlerinde düzenlediği ‘Çaydan Öte: Tarladan Demliğe Mekânda ve Bellekte Çay Çevrimiçi Çalıştay ve Forumu’nu kitaplaştırdı. Gola Çay Çalıştayı ekibi kitapta, yaşadıkları ve büyüdükleri Doğu Karadeniz coğrafyasına egemen olan çay bitkisinin etnografyasına, ekonomisine, mekân ve bellek üzerindeki etkilerine odaklanıyor.

Çaydan Öte: Tarladan Demliğe Mekânda ve Bellekte Çay /Beyond Tea: From Field to Pot, Tea in Space and Memory, Editör: Fatma Genç ve Özlem Şendeniz 334 sayfa, Gola Yayınları, 2021. 

İngilizce ve Türkçe olarak iki dilde yayımlanan ve kolektif bir emeğin ürünü olan kitapta, 13 makalenin yanı sıra forum deşifresi bölümü ile, çaya dair fotoğraf, karikatür sergisi ve belgesel söyleşisi de yer alıyor.

Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği’nin desteği ile basılan kitabı ücretsiz edinmek mümkün. İlerleyen günlerde PDF olarak da yaygınlaştırılacak olan kitabı edinebilmek için Gola Kültür, Sanat ve Ekoloji Derneği Şubesi aranabilir ya da golader@gmail.com adresine mail atılabilir.