Çekya Cumhurbaşkanı, yeni başbakanı izolasyon çadırında atadı

Çekya Cumhurbaşkanı Zeman, ülkede ekim ayında yapılan parlamento seçimlerini kazanan ‘Birlikte’ İttifakı'nın lideri Petr Fiala’yı başbakan olarak atadı.

Abone ol

DUVAR - Korona virüsüne yakalanan Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Milos Zeman, plastik cam arkasından merkez sağ ittifakının lideri Petr Fiala'yı başbakan olarak atadı.

Fiala , Ekim ayında seçimleri kazanan ve görevdeki Andrej Babis ve müttefiklerini deviren beş merkez ve merkez sağ muhalefet partisi bloğuna liderlik ediyor.

Cumhurbaşkanlığı makamında düzenlenen alışılmadık bir atama töreninde Zeman, hastane personeli tarafından tam koruyucu giysilerle tekerlekli sandalye üzerinde içeri alındı ve konuşmasını mikrofonla yaptı. Çek kuralları, pozitif bir hastanın 2 haftalık kendi kendine izolasyona uymasını gerektiriyor.

Fiala ise televizyonda yayınlanan bir basın toplantısında, ''Yeni hükümetin önünde çok karmaşık bir zaman ve birçok zorluk var. Gelecek için bir değişim hükümeti olmasını istiyorum'' dedi ve kabinesinin aralık ortasında atanmasını beklediğini söyledi. 

Yeni başbakan ayrıca insanları Covid-19'a karşı aşı olmaya çağırdı ve artan vakalar arasında sağlık personelini övdü.

Fiala, yeni Omikron varyantı da dahil olmak üzere dünyanın en yüksek Covid enfeksiyon oranlarından biriyle acilen boğuşma göreviyle karşı karşıya kalacak. (AjansBizim)