Çelik: Sonuç ne olursa olsun 'milletimizin talimatıdır' diyeceğiz

Seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, itirazların ardından açıklanacak kesin sonuçlara herkesin saygı duyması gerektiğini söyledi. "Burası 15 kez seçimden zaferle çıkmış bir siyasi partinin genel merkezi" diyen Çelik, "Sonuç ne olursa olsun 'milletimizin talimatıdır' deyip başımızın üzerinde bir emanet gibi taşıyacağız ve saygı duyacağız. Bu herkes için geçerlidir" ifadelerini kullandı.

Abone ol

DUVAR - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yerel seçim sonuçlarıyla ilgili olarak partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Ankara ve İstanbul'da sandık sonuçlarıyla sayım çizelgesi arasında farklılık olduğunu belirten Ömer Çelik, "Ankara ve İstanbul açısından sandık sonuç tutanakları ile sayım-döküm çizelgesi arasındaki uyumsuzluk bizim açımızdan net bir şekilde gözüküyor. Bu uyumsuzluğu gidermek üzere bu itirazların yapılmasından daha doğal bir şey yoktur. Derdimiz hiçbir oyun feda olmamasıdır" dedi.

'PROVOKASYONLARA KARŞI HERKES SORUMLU DAVRANMALI'

Gerginliği arttıran açıklamalar yapıldığı söyleyen Çelik, "Sürekli olarak stresi yükseltilen açıklamalar yapılıyor. Akşam saatlerinden itibaren yurt dışındaki bazı şebekelerin provokatif açıklamalar karşısında bu hassasiyetlerin altını çizmek isterim. Sosyal medya başta olmak üzere yapılan provokasyonlar, incitici açıklamalar karşısında bir kere daha hassasiyetimizin altını çiziyoruz. Herkesin bu konuda sorumlu davranması hepimizin beklentisidir" diye konuştu.

'HAK EDİLMEYEN BİR ZAFERE İHTİYACIMIZ YOK'

Seçim sonuçlara itiraz edilmesinin normal olduğunu dile getiren Çelik, şunları söyledi:

"Meşru bir süreç gidiyor. Sürece herkes saygı duymalıdır. Süreç sağlıklı, işlemelidir. YSK deneyimiyle hukuk içerisinde süreci işletecektir. Sonuç ne olursa olsun 'milletimizin talimatıdır' deyip başımızın üzerinde bir emanet gibi taşıyacağız ve saygı duyacağız. Bu herkes için geçerlidir. Oy veren her vatandaşımızın hakkını savunmak bizim vazifemizdir. Burası AK Parti Genel Merkezi. 15 kez seçimden zaferle çıkmış bir siyasi partinin genel merkezi. Dolayısıyla bizim hak edilmeyen bir zafer peşinde koşmamız mümkün değildir. Hak edilmeyen bir zafer arayışı bizim kapımızdan içeri girmez. Hiçbir şekilde hak edilmeyen bir zafere ihtiyaç duyacak bir siyasi hareket değiliz."

'SONUÇ İSTEDİĞİMİZ GİBİ ÇIKMASA DA SAYGIMIZI İFADE ETTİK'

"Biz milli iradenin üstünde hiçbir güç tanımıyoruz" diyen Ömer Çelik, "Rakamların yakın olması, tutanakların birbirini tutmamasını araştırmak, hukuki süreci beklemek doğaldır. Saygıyla sonucu beklemek gerekir. Bir sürece, iki sonuca saygı duyacağız. Vatandaşlarımızı inciten, tahrik eden, süreci sabote etmeye çalışan bazı siyasilerin attığı tweetler, cümleler görüyoruz" ifadelerini kullandı.

İtirazların ardından kesin sonuçların açıklanacağını hatırlatan Çelik, "Sonuç arzu ettiğimiz gibi çıksa da çıkmasa da en yüksek hassasiyetimizi saygımızı ifade ettik. Farklı yerlerde çıkan sözler, cümleler, eleştiriler, polemikler sanki AK Parti Genel Merkezi sorumluymuş gibi aşırı ifadeler kullanılabiliyor. Cumhurbaşkanımız gerekli balkon konuşmasında değerlendirmeyi yaptı" dedi. (HABER MERKEZİ)