Çelik: Türkiye her zaman Azerbaycan'ın yanındadır

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalara ilişkin "Karabağ bölgesi Azerbaycan toprağıdır. Ermenistan orada işgalcidir. Türkiye, Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanlarında olmaya davam edecektir" dedi.

Abone ol

DUVAR - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik "Karabağ bölgesi Azerbaycan toprağıdır. Ermenistan orada işgalcidir. Türkiye, Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanlarında olmaya davam edecektir" dedi.

Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle: 

- Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırısını şiddetli bir şekilde kınıyoruz. Ermenistan son olarak pazar günü ateşkesi ihlal etti. 

 - Azerbaycan, topraklarını müdafaa hakkına sahiptir. Karabağ bölgesi Azerbaycan toprağıdır. Ermenistan orada işgalcidir.

- Türkiye, Azerbaycanlı kardeşlerimiz nasıl istiyorsa, ne şekilde istiyorsa her zaman yanlarında olmaya davam edecektir.

- Azerbaycan ve Türkiye aynı kadere, aynı geleceğe, aynı değerlere sahip iki ülke.

- Ermenistan'ın sivil yerleşim yerlerine saldırısı uluslararası hukukun açık ihlalidir. Uluslararası toplum Ermenistan'ı kınamalıdır.

- Ermenistan işgal ettiği toprakları terk ettiği anda sorun çözülür. Kimsenin Ermenistan saldırdıktan sonra Azerbaycan'a itidal tavsiye etmesi gibi bir yaklaşımı kabul edilemez.

- Ermenistan'ın saldırganlığına bir şey demeyip, Azerbaycan meşru müdafaa hakkını kullandıktan sonra taraflara itidal tavsiye etmek saldırıyı teşvik etmektir.

- Minsk üçlüsü çözüm yerin çözümsüzlüğü sürdürmektedir. Çözdüğü tek kalem mesele yoktur. Sadece Ermenistan'ın işgalci statükosuna destek veren politikayı sürdürmektedir.

- Şimdi deniliyor ki Azerbaycan'a cihatçılar gönderildi. Türkiye'deki siyasi partinin her dış politika olayında asla yapılmaması gereken alfabe düzeyinde hatalar yapması Türk siyaseti bakımından üzüntü verici bir durumdur. Bu CHP tabanındaki vatandaşlarımıza da haksızlıktır.

- CHP tabanındaki vatandaşlarımız sosyal medyada çok güçlü bir şekilde Azerbaycan'a sahip çıkmaktadırlar. Aynı kara propaganda Türkiye'nin hasmı olan, Ermenistan tarafından yapılmaya devam ediyor. Mesele nettir, Türkiye Azerbaycan'ın yanındadır, onlar ne şekilde istiyorsa bu destek sürecektir. 

'ABD BARIŞA HİZMET ETMİYOR'

- ABD'nin sadece Rum tarafını ziyaret etmesi ya da bir ay içinde iki kere Yunanistan'a giderek tek yönlü destek açıklamaları bölge barışına hizmet etmez.

- (Doğu Akdeniz) Masada istiyorlarsa sorunları masada çözeriz, masada istemiyorlarsa sahada çözeriz. Tercihimiz masada çözmek. Karşımızdaki masaya yanaşmıyorsa, Türkiye bu konuda silahlı gücünü kullanmayı da bilir.