Cem Avşar: İktidarın her kafasına estiğini yapma dönemi bitmiştir

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cem Avşar, "Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi toplumsal muhalefet duvarına çarptı. Bundan böyle hükümetin her kafasına estiğini yapma dönemi bitmiştir" dedi.

Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, katıldığı bir programda, muhalefetin baskısıyla görüşmelerine ara verilen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi üzerine konuştu. Avşar, “İdeolojik saiklerle, geniş müzakere ve değerlendirmeler yapılmadan, komisyonda tartışmalı olarak iktidarın oy çokluğuyla kabul ettirdiği teklif toplumsal muhalefet duvarına çarptı. Bundan böyle hükümetin her kafasına estiğini yapma dönemi bitmiştir” dedi.

Eğitim sistemine ideolojik bir bakış açısıyla bir altyapı verilmeye çalışıldığı bu yüzden bir türlü iflah olmadığını ve tam bir yazboz tahtasına döndüğünü belirten Avşar, “Eğitim tüm gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde orta ve uzun vadeli programlar olarak hükümetler tarafından devletlerin milli bir politikası olarak değerlendirilir. Bu durum tam demokrasiyi yaşayan ülkelerde böyle olduğu gibi belli bir düzeye gelmiş yarı otokrasi ile hatta krallıkla yönetilen ülkelerde dahi böyledir” diye konuştu.

Her ne kadar Milli Eğitim Bakanlığımız, başında ‘milli’ kelimesini taşıyorsa da orta ve uzun vadeli bir perspektife sahip olduğu söylenemez” diyen Avşar; “Son 22 yılda aynı iktidar tarafından yönetilmesine rağmen eğitim politikası bir türlü oturmamış herhangi bir bakanlığın sıradan ve zamanlı normal bir projenin ele alması gibi değerlendirilmiştir” ifadesini kullandı.

Avşar, “Bakanın değişmesiyle ‘milli’ yani siyaset üstü, kapsayıcı, şahsi ve ideolojik saplantılardan ari olması gereken eğitim sistemi, bakanla birlikte sil baştan olmasa da büyük bir kısmı değişmiştir. Bu durum hataları düzeltmek, eksiklikleri gidermek yerine sürekli baş vurulan bir yol olmuştur. Özellikle son yıllarda bakanların sık sık değişmesi şahsa bağlı ve şahısların zihin dünyasıyla değişen aslında bir noktada sistemsizlik de diyebileceğimiz bu yaklaşım beraberinde başarısız çocuklar, kalitesiz bir eğitim sistemi ve niteliksiz modeller ortaya çıkarmıştır. Böylece sürekli yeni arayışlar ve tutarsız modeller ortaya atılmıştır.” diye konuştu.

'BEN YAPTIM OLDU DEVRİ ARTIK GERİDE KALDI'

Avşar, “Ben yaptım oldu devri artık geride kaldı. Bugün AK Parti onu bir kez daha görmüştür. Bir yasa gönderdiler ve ‘biz hala iktidarız ne olursa olsun Meclis’te onay alırız, geçer’, dediler. Ama artık iş öyle değil. Artık toplumsal muhalefet çok daha büyük bir boyutta. Muhalefet milletvekilleri, -biz- her şeyi okuyoruz, her şeyi takip ediyoruz, her şeye itirazımızı toplumla beraber örgütlü bir şekilde vatandaşla ve bu işin mağdurlarıyla dile getiriyoruz. Gerekirse de bu anlamda Meclis’in çalışmasını daha verimli kılmak üzere uzaması için gayret ediyoruz. O eskisi gibi değil artık hiçbir şey. Dolayısıyla İktidar ya muhalefetin tüm kesimleriyle istişare halinde, müzakereye açık olur ve çalışırlar ya da bu milletin aleyhine gördüğümüz hiçbir kanun teklifi bu Meclis’ten geçmeyecektir” şeklinde konuştu.