Cemil Şov filminin soundtrack albümü yayınlandı

Yönetmenliğini Barış Sarhan'ın yaptığı "Cemil Şov" filminin soundtrack albümü yayınlandı. Filmin başrollerinde Ozan Çelik, Nesrin Cavadzade, Alican Yücesoy ve Cezmi Baskın gibi oyuncular yer alıyor.

Abone ol

DUVAR - Dünya prömiyerini Şubat ayında Uluslararası Rotterdam Film Festivali’nde yapacak olan “Cemil Şov” filminin soundtrack albümü, filmin Türkiye gösteriminden önce tüm dijital platformlarda yayınlandı. Albüm, besteci Taner Yücel imzasını taşıyor.

Barış Sarhan'ın yazıp yönettiği Cemil Şov’un başrollerinde Ozan Çelik, Nesrin Cavadzade, Alican Yücesoy ve Cezmi Baskın gibi oyuncular yer alıyor.

ZAMAN MAKİNESİNDE BİR SOUNDTRACK ALBÜM

Filmde, eski bir Yeşilçam oyuncusuyla yolları karanlık bir biçimde kesişen bir güvenlik memurunun hikâyesi anlatılıyor. Besteci Taner Yücel, filmin soundtrack albümündeki ilham kaynağının Yeşilçam aksiyon sahnelerinde kullanılan müzikler olduğunu belirtti. Yücel, yapım sürecinde ayrıca, John Carpenter, Lalo Schifrin, Philip Glass, Alessandro Alessandroni, Bruno Nicolai, François De Roubaix, John Barry gibi isimlerden etkilendiğini ifade etti. Albümde trompetlerde Can Ömer Uygan, masteringte Görkem Karabudak yer aldı.

Filmin yönetmeni Barış Sarhan, Taner Yücel’in filmin atmosferini gerçekçi kılmakta çok önemli bir iş çıkarttığını ve Yücel’in hiçbir kolay yola sapmadan büyük bir iddiayla müzikleri yaptığını aktardı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)