Cemil Tugay: Bu ülkeyi iyiye götürecek olan rakibe çelme takmak değildir

Erdoğan'ın belediye borçlarının tahsiliyle ile ilgili sözlerini değerlendiren Cemil Tugay, "Bu ülkeyi iyiye götürecek olan rakibe çelme takmak, elini kolunu tutmak değildir" diye konuştu.

Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Selçuk'ta yapılan koordinasyon toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyeleri hedef alan ve Hazine'nin borç tahsiline başlayacağına ilişkin açıklamalarını değerlendiren Başkan Cemil Tugay, “Uzun zamandır ülkemiz ağır ekonomik kriz şartları altında yaşıyor. Bütün kurumlar sıkıntılı. Devletin kurumları da sıkıntılı. Geçenlerde bir kaymakam bize araçlarımız için yakıt dahi alamıyoruz dedi ve bunun için bize yardımcı olur musunuz diye sordu. İyi niyetle biz okulumuza, camimize, devletin diğer kurumlarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu arada da belediye otobüslerimizde, çöp kamyonlarımızda en yüksek ÖTV ile yakıt kullanıyoruz. Belediye hiçbir şeyden muaf değil. Özel şirket nasılsa biz de ona maruz kalıyoruz. Devletimizden bekleriz ki; böyle şartlar altında bize biraz anlayış göstersin ve biz de yerel hizmetlerimizi çok daha iyi yapalım. Hizmet ettiğimiz insanlar sadece CHP'li seçmenler değil. AK Partili, MHP'li seçmenler de var. Cumhurbaşkanı'na destek veren seçmenlere de hizmet ediyoruz. Zor ve sıkıntılı tablodan çıkmak için bize yeni kaynaklar yaratmasını beklerken böylesine bir tavır bizi çok üzüyor, yaralıyor. Bu bakış açısını değiştirmelerini ümit ediyoruz” diye konuştu.

Erdoğan'ın sözleri üzerinden konuşmasını sürdüren Başkan Tugay, “Demek ki emekliler üzerinden kaybedilen oylar ile ilgili rahatsızlığı var. Emeklilere o düşük maaşları veren biz değiliz. Bu kadar anormal pahalılığın sebebi biz değiliz, kötü ekonomik tablonun sorumlusu biz değiliz. Bizimle bir siyasi yarışa girilecekse; elimizi kolumuzu tutarak değil, karşımıza daha iyi hizmet seçenekleri koyarak yapılmalı. Daha iyisini yapma konusunda yarışmamız lazım. Bu ülkeyi iyiye götürecek olan rakibe çelme takmak, elini kolunu tutmak değildir. Bizim gördüğümüzü duyduğumuzu halk da görüyor. Belediye hizmetlerindeki herhangi bir aksamanın sadece CHP'li belediyeler için sorun olacağı düşünülüyorsa bu vahim bir hata. Mümkünse ülkenin ekonomisini bir an önce düzeltsinler, ondan sonra belediyelere de daha fazla kaynak sağlasınlar. Gelişmiş ülkelerde belediyelere, yerel yönetimlere daha fazla kaynak sağlanıyor. Bizde tam tersine, var olan kaynaklar sürekli elimizden alınıp üzerimize ağır yükler bindiriliyor” şeklinde konuştu.