Cengiz Çiçek: İstanbul depremi ile ilgili araştırma komisyonu kurulsun

DEM Parti Milletvekili Cengiz Çiçek, İstanbul depremi ile ilgili eksikleri tespit etmek, önlemleri almak ve çözümler üretebilmek amacıyla Meclis’te bir araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

Abone ol

DUVAR - DEM Parti Milletvekili Cengiz Çiçek, uzmanlar ve ilgili kurumlar tarafından uyarıları yapılan olası büyük İstanbul depremi ile ilgili bugünden eksiklikleri tespit etmek, gerekli önlemleri almak ve çözümler üretebilmek amacıyla Meclis’te bir araştırma komisyonu kurulmasını talep etti.

Cengiz Çiçek, önergesinde 25 yıl önce yaşanan Marmara depremini ve geçen yıl yaşanan Maraş ve Hatay depremlerini hatırlatarak ivedi bir biçimde araştırma komisyonunun kurulmasını istedi.

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından hazırlanan ‘Türkiye’de Depremin 25 Yılı’ başlıklı raporu ve TMMOB Kimya Mühendisleri Odası (KMO) İstanbul Şubesi’nin, ‘İstanbul’da Deprem Sonrası Kimyasallardan Kaynaklanacak Tehlikelere Dair Rapor’ başlıklı çalışmasında yer alan tespitleri de paylaşan Çiçek’in Meclise sunduğu önergede şu ifadelere yer verildi:

“İstanbul’da beklenen büyük deprem binlerce hatta belki milyonlarca olabilecek can kayıpları ve ülkeyi on yıllar geri götürecek etkiler ortaya çıkaracaktır. Uzmanlar ve ilgili kurumlar tarafından uyarıları yapılan olası büyük İstanbul depremi ile ilgili bugünden eksiklikleri tespit etmek, gerekli önlemleri almak ve çözümler üretilmelidir.”