Cesedin kayıp polise ait olduğu düşünülüyor: Musa Tüzün'e ne oldu?

Tokat'ta ormanda bulunan cesedin kayıp polis Tüzün'e ait olabileceği açıklandı. İncelemeler sürerken, baba Yusuf Tüzün eğer ceset oğluna aitse başka bir yerden taşınmış olabileceğini düşünüyor.

Abone ol

İZMİR- Tokat Almus İlçe Emniyet Amirliği’nde görev yapan 39 yaşındaki polis memuru Musa Tüzün, 22 Ekim 2021 günü yıllık izne ayrıldı. O günden sonra Tüzün'den bir daha haber alınamazken, ailesi 28 Ekim 2021 günü kayıp başvurusunda bulundu. Başvurunun ardından Musa Tüzün’ün evinde yapılan aramalarda telefonu, anahtarı ve silahının yedek şarjörü bulundu ancak kendisine ulaşılamadı. Ailenin ve yetkililerin girişimleri sonucu tüm ülke genelinde Tüzün için arama çalışmalarına başlandı.

Aradan geçen yaklaşık sekiz ayın ardından Tokat'ta Almus TOKİ konutlarının yakınlarındaki ormanlık alanda tesadüfen insan kemikleri fark edildi. İhbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri inceleme başlattı. Bölgede yapılan incelemelerde Tüzün'e ait olduğu belirlenen silah ve çanta bulundu. Erkek cesedine ait olduğu belirlenen parçalar ise incelenmek üzere Almus Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

VALİLİK: TÜZÜN'E AİT OLDUĞU DEĞERLENDİRİLMEKTEDİR

Olaya ilişkin ilk açıklama Tokat Valiliği'nden geldi. Valilik açıklamasında, ''Bugün Almus ilçe merkezine 5-6 km uzaklıkta bulunan ormanlık alanda bir vatandaşın kemik parçaları bulduğunu ihbar etmesi üzerine olay yerine intikal eden Almus İlçe Emniyet Amirliği ekiplerince olay yerinde çalışmalar başlatılmıştır. Yapılan değerlendirmeler ve çevrede bulunan bazı deliller sonucu buluntu kemik parçalarının, ailesi tarafından 28.10.2021 tarihinde kayıp müracaatında bulunulan Almus İlçe Emniyet Amirliğinde görevli polis memuru Musa Tüzün’e ait olduğu değerlendirilmektedir" ifadelerini kullandı.

YAKINLARI DA CESEDİN TÜZÜN'E AİT OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR: TAŞINDI MI?

Soruşturma kapsamında cesedin polis Tüzün'e ait olup olmadığına dair raporun 15-20 gün içinde çıkacağı belirtildi. Ancak olay yerine giden yakınlarından alınan bilgiye göre cesedin polis Musa Tüzün'e ait olma ihtimali çok yüksek. İlk bakışta intihar gibi görünen olayda bazı detaylar ise dikkat çekici. Tüzün'e ait olduğu belirlenen silahta 14 mermi bulunduğu ve silahtan bir merminin ateşlendiği belirtildi. Ancak merminin kovanı bölgede bulunamadı. Yine Tüzün'ün çantasından ehliyeti, kimliği ve kredi kartının da çıkmadığı öğrenildi. Bu ayrıntılar, aylardır aranan Tüzün'ün cesedinin başka bir yerden bu ormanlık alana taşınmış olabileceği ihtimalini de ailenin aklına getirdi.

'CENAZE TOPRAĞIN ÜZERİNDE'

Baba Yusuf Tüzün olayın detaylarını Gazete Duvar'a anlattı. "Maalesef bin 700 metre uzaklıkta bulundu. 8 aydır benim çocuğum orada yatıyormuş. Kazı falan hiçbir şey yok. Cenaze toprağın üzerinde duruyor. Ne kan ne başka bir şey vardı. Sıradan bir insan mantar ararken denk geliyor. Tabanca orada, sigara orada, ceset orada. Parçalanmış" diyen Tüzün, kemiklerin yüksek ihtimalle oğluna ait olduğunu ancak olayla ilgili şüpheleri olduğunu belirtti.

'ŞÜPHELERİMİZ VAR'

Olayın intihar mı yoksa cinayet mi olduğunu bilmediklerini ifade eden Yusuf Tüzün, soruşturulması için hukuki girişimde bulunacaklarını da ifade etti: "Yüzde 90 oğlum. Kimin yaptığını bilmiyoruz. Kendisi yapmış olsa evde de intihar edebilir. Ormanlık alana neden gitsin? Bu ceset orada aylardır duruyorsa aramalarda nasıl bulunamıyor? Köpekler nasıl bulamıyor? Anlamakta zorluk çekiyoruz. Biz şimdiye kadar sağ biliyorduk. O ceset orada olsaydı arama köpekleri bir şekilde bulurdu. Bir köpek 3 kilometre, 5 kilometre arama yapıyor da bin 700 metredekini nasıl bulamıyor. Sonra bölgede avcılar, çobanlar var. Bir şekilde bulurlardı. Ya anlatılan şekilde arama yapılmadı ya da cesedi başka bir yerden getirip buraya bıraktılar. Ehliyeti, kimliği, kredi kartı yok. Silahta 15 mermi varmış. Bir mermi patlatmış. 14'ü duruyor. Kovanı bulamıyorlar. Bu benim kendi görüşüm. Aklımıza her şey geliyor. Şüphemiz var. Savcıya da söyledim, olayla ilgili soruşturma açılması için başvuruda bulunacağız."

Son olarak oğlunun aylardır bulunamamasına tepki gösteren baba Tüzün, "Ben yetkililere de söyledim. Hakkımı helal etmiyorum. İsteselerdi benim çocuğumu bulurlardı" dedi.