Çeşme yangınının çıkış anı kameraya yansıdı: Söndürmeye çalışmış

Tarım Bakanı Yumaklı, İzmir'deki 3 yangının da kontrol altına alındığını ve şu an bölgede aktif yangın olmadığını açıkladı. Çeşme'deki yangının çıkış anı ise mobese kamerasına yansıdı.

Abone ol

DUVAR - İzmir'in Selçuk, Menderes ve Çeşme ilçelerinde dün başlayan orman yangınlarına günün aydınlanmasıyla birlikte havadan ve karadan müdahale edildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'deki 3 yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Çeşme'deki yangının sigara izmaritinden çıktığını ve sebebiyet veren kişinin gözaltında olduğunu açıklayan Yumaklı, Selçuk yangınıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Yumaklı, "Şu anda herhangi aktif bir yangınımız yok" açıklaması yaptı.

Selçuk-Kuşadası kara yolu kenarındaki ormanlık alanda dün henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangına, gece boyunca ekipler karadan müdahale etmiş, günün aydınlanmasıyla helikopter ve uçaklarla yeniden müdahale başlamıştı. 

Yangının söndürülmesinin ardından bölgedeki tahribat da ortaya çıktı.

ÇEŞME'DEKİ YANGININ ÇIKIŞ ANI KAMERAYA YANSIDI 

Çeşme ilçesi kırsal Germiyan Mahallesi yakınlarındaki makilikte, dün saat 14.30 sıralarında çıkan yangın havadan ve karadan müdahaleyle 10 saatte söndürülürken, 50 hektar alan zarar gördü. Atılan izmaritten çıktığı belirlenen yangının başlama anının mobese kamerasına yansıdığı ortaya çıktı.

SÖNDÜRMEYE ÇALIŞMIŞ

Görüntülerde, bir kişinin izmariti otların bulunduğu alana atması ve alevlerin rüzgarın etkisiyle hızla yayılması yer alıyor. İzmariti atan kişinin alevlere müdahalede bulunmasına rağmen yayılmasına engel
olamadığı da görüntülerde yer alıyor.

TUTUKLANDI

Jandarma ekipleri, izmariti attığı iddiasıyla O.İ'yi gözaltına aldı. Şüpheli O.İ, jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Yangında yaklaşık 50 hektar alanın zarar gördüğü belirtildi.

Germiyan Mahallesi'ndeki makilik alanda dün çıkan yangın, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 1 uçak, 1 helikopter, 7 arazöz ve 1 su ikmal aracıyla ekiplerin çalışması sonucu söndürülmüştü.

(HABER MERKEZİ)