Çete liderine yemek masasında infaz

Azeri suç örgütü lideri Nadir Salifov Antalya'da öldürüldü. Cinayet şüphelisi, kaçarken yakalandı. Salifov'u öldürme hazırlığı içinde olduğu iddia edilen Rus mafyasına 2 Şubat'ta operasyon düzenlenmişti. Salifov'un, Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu'ndaki meyve-sebze ithalat pazarını kontrolünde bulunduran 'Lotu Quli' mafyasının liderliğini yaptığı belirtiliyor.

Abone ol

DUVAR - Azeri suç örgütü lideri 'Lotu Quli' lakaplı Nadir Salifov, Antalya'nın Serik ilçesinde bir otelin restoranında birlikte yemek yediği kişi tarafından kafasından silahla vuruldu.

AA'nın haberine göre çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan Salifov, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Cinayet şüphelisi, Antalya-Denizli kara yolunda denetim yapan polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Azerbaycan'da hapis yattıktan sonra Türkiye'ye gelen ve 2018 yılında yakalanarak sınır dışı edilen Salifov'un, daha sonra kaçak yollardan tekrar Türkiye'ye geldiği belirtiliyor.

RUS MAFYASINA OPERASYON YAPILMIŞTI

Öte yandan  Nadir Salifov’u öldürmek için hazırlık yaptığı iddia edilen Rus mafyasına İstanbul’da 2 şubat 2020’de operasyon düzenlenmişti. Ekibin lideri olduğu belirtilen Guram Chikladze ve 16 kişi gözaltına alınmıştı.

CİNAYET TALİMATINI VERDİĞİ ÖNE SÜRÜLMÜŞTÜ

Sözcü'de yer alan habere göre ise Salifov'un adamları tarafından 2019 yılının kasım ayında bıçaklanan Chikladze’nin, 18 Ağustos 2016'da Beşiktaş'ta bir otelden çıkarken çapraz ateşle öldürülen Azerbaycan asıllı mafya lideri Rövşen Caniyev'e yakın bir isim olduğu belirtilmişti. 2016'da Beşiktaş’ta meydana gelen cinayetin talimatını veren kişinin o dönem Azerbaycan'da hapishanede bulunan Salifov olduğu iddia edilmişti.

MEYVE-SEBZE İTHALATINI KONTROL EDİYORDU

Salifov, Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu'ndaki meyve-sebze ithalat pazarını kontrolünde bulunduran 'Lotu Quli' mafyasının liderliğini yapıyordu.

Mafyanın bu amaçla adam öldürmekten, haraç almaya kadar çeşitli suçlar işlediği de ifade ediliyor.

(HABER MERKEZİ)