Cevdet Yılmaz'dan vergi açıklaması: Tek bir kuruşu bütçeye girmeyecek

Savunma Sanayi Destekleme Fonu'yla ilgili Meclis'e sunulan kanun teklifini değerlendiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Burada tek bir kuruş bile bütçeye gitmeyecek" dedi.

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği etkinlikte gündeme yönelik konuştu.

AK Parti’nin Savunma Sanayi Destekleme Fonu için yeni kaynaklar oluşturulması için Meclis Başkanlığı'na sunduğu ve limiti 100 bin lirayı geçen kredi kartlarının sahiplerinden yıllık 750 lira katılma payı alınmasını da kapsayan kanun teklifiyle ilgili açıklamalarda bulunan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Meclis'imize bir paket teklif edilmiş durumda. Özellikle Savunma Sanayii Fonu'na destek amaçlı bir paket. Burada tek bir kuruş bile bütçeye gitmeyecek. Bu son pakette ortaya konan tüm unsurlar savunma sanayiini güçlendirmeye dönük olarak bu alandaki çalışmalarımıza tahsis edilecek. Çelik Kubbe projemizden diğer kritik teknolojilere kadar bu alandaki varlığımızı daha da güçlendireceğiz. Bölgemizde yaşananlar son 20 yılda bu alanda yaptıklarımızın ne kadar kıymetli olduğunu, ne kadar doğru kararlar verildiğini göstermektedir. Burada bir Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak değil Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı olarak ortaya koyduğu sağlam irade, savunma sanayiinde bizi taşıdığı bu nokta için Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum."

'TERCİH DEĞİL, MECBURİYET'

Yılmaz, haksız eleştirilere ve örtülü sabotaj girişimlerine maruz kaldıklarını ifade ederek, "Birileri ısrarla kabul etmek istemese de caydırıcılığını artırmak, Türkiye için bir tercih değil mecburiyettir. Şayet 85 milyon olarak vatanımızda gönül huzuruyla yaşamak istiyorsak ekonomide, ticarette, savunmada, teknolojide, inovasyonda güçlü olmak dışında bir seçeneğimiz bulunmuyor" dedi.

(ANADOLU AJANSI)