Çevre Bakanlığı'ndan Boğaz'daki kaçak yapıyla ilgili 2 ayrı suç duyurusu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Üsküdar Vaniköy Mahallesi'ndeki kaçak yapıyla ilgili suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

Abone ol

DUVAR - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, gündem olan Boğaz sırtlarındaki kaçak yapıyla ilgili suç duyurusunda bulundu. İBB'de söz konusu yapıyla ilgili suç duyurusunda bulunmuştu. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

Ekiplerimizin, İstanbul ili Üsküdar ilçesi Vaniköy Mahallesi'nde, Boğaziçi Öngörünüm bölgesinde yer alan bir yapıda yaptığı inceleme neticesinde, yapı inşaat izin belgesinin Bakanlığımıza ibraz edilmemesi ve inşa faaliyetinin ruhsatsız olarak sürdürüldüğünün tespitiyle inşaat, Bakanlığımız tarafından durdurulmuştu. Söz konusu yapının; İmar kirliliğine neden olduğu 'Tescil Edilen SİT Alanları, Korunması Gerekli Kültür-Tabiat Varlıkları ile Korunma Alanları'nın zarar görmesine sebebiyet verme' suçlarından Bakanlığımızca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na 2 ayrı suç duyurusunda bulunulmuştur. Süreç titizlikle takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Vaniköy'deki kaçak yapıyla ilgili bakanlık inceleme başlattığını duyurmuş, İBB'de inşaatın 16 Ağustos'ta mühürlendiğini ve bakanlığa bilgi verildiği söylemişti. İBB'de kaçak yapıyla ilgili dün suç duyurusunda bulunmuştu. 

(SOSYAL MEDYA)