'Çevre dostu' tekneyle Atlantik Okyanusu'nu geçmeye çalışan çift ölü bulundu

11 Haziran'da Kanada'nın Halifax Limanı'ndan yola çıkan 54 yaşındaki Sarah Packwood ve 70 yaşındaki Brett'in cesetlerine ulaşıldı.

Abone ol

DUVAR - Atlantik Okyanusu'nu tekne ile geçmek üzere yola çıkan çift, cankurtaran botunda ölü bulundu. 54 yaşındaki Sarah Packwood ve 70 yaşındaki Brett Clibbery'den en son 6 hafta önce haber alınmıştı.

Rüzgar ve güneş enerjisiyle çalışan 'Theros' adlı tekneleriyle, 11 Haziran tarihinde Kanada'nın Halifax Limanı'ndan ayrılan çift, yaklaşık 3 bin 228 km uzaklıktaki Azor Adaları'na doğru yola çıktı. Haftalar sonra çiftin cesetlerine ulaşıldı. Kanada polisi, çiftin teknelerini terk ederek cankurtaran botuna bindiğini ancak tekneyi terk etme sebeplerinin henüz belirlenemediğini bildirdi. Kanada sahil güvenliği ve askeri uçaklar, teknenin enkazını tespit edemedi. 

Çiftin, yolculuğa çıkmadan önce YouTube kanallarından yayınladığı videoya da ulaşıldı. 12 Nisan'da yayınlanan videoda Bay Clibbery, "Fosil yakıtları kullanmadan seyahat edebileceğinizi göstermek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" diyordu. Packwood ise, "Muhtemelen hayatımızın en büyük macerası" ifadelerini kullanıyordu.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)