Ceyda Yüksel davası ertelendi: Tanık hakkında zorla getirme kararı

Ceyda Yüksel'in İzmir'de Serkan Dindar'ın evinde ölü bulunmasıyla ilgili açılan davada mahkeme sanığın tutukluk halinin devamına karar vererek, tanık S.S.'nin zorla getirilmesini istedi.

Abone ol

İZMİR - İzmir'in Bornova ilçesinde 21 Ağustos 2020 günü Serkan Dindar'a ait evde 21 yaşındaki Ceyda Yüksel'in ölü bulunmasıyla ilgili davanın sekizinci duruşması İzmir Adliyesi 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Serkan Dindar ile Ceyda Yüksel'in annesi Filiz Demiral katılırken, taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na yazılan yazıya yönelik gelen cevabı açıklayarak, sanığın ellerindeki yara izlerine ilişkin İstanbul Adli Tıp Kurumu 4'üncü İhtisas Kurulu'ndan rapor alınması gerektiğinin belirtildiğini söyledi. Duruşmada müşteki avukatları daha önce dinlenmeyen sanık S.S.'nin dinlenmesini talep ederek, sanığa S.S.'ye attığı ve tehdit içerikli olduğu iddia edilen mesajların sorulmasını talep etti. Tutuklu sanık Serkan Dindar ise Yüksel'in tanık S.S.'ye kendilerine uyuşturucu madde getirmesi için para verdiğini iddia ederek, S.S.'nin gelmemesi üzerine de mesajı attığını söyledi. Dindar, tahliyesini talep etti.

İfadelerin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Ayrıca mahkeme, rapordaki eksikliklerin giderilmesini isteyerek, tanık S.S. Hakkında da zorla getirme kararı verdi. Dava 5 Temmuz tarihine ertelendi.

KADIN MECLİSLERİ: BİR BUÇUK YILDIR BURADA ADALET ARIYORUZ

Öte yandan duruşma öncesi adliye önünde bir araya gelen Kadın Meclisleri, basın açıklaması düzenledi. “Ceyda Yüksek için adalet istiyoruz” yazılı pankart ile Yüksel'in fotoğrafı bulunan dövizlerin taşındığı açıklamada, sık sık “Kadın cinayetlerini durduracağız” ve “Ceyda için adalet istiyoruz” sloganları atıldı. Kadınlar yaptıkları açıklamada, “Bugün Ceyda Yüksel için adalet için buradayız. Ceyda vücudunun bir çok yerinde cam kesikleriyle Serkan Dindar'ın evinde ölü olarak bulundu. Bir buçuk yıldır burada adalet arıyoruz. Bu soruşturmanın etkin yürütülmesini talep ediyoruz. Biz burada Ceyda için her davada adalet istiyoruz” dedi.

NE OLMUŞTU?

20 Ağustos gecesi, İzmir’in Bornova ilçesine bağlı Barbaros Mahallesi'nde bulunan 3 katlı bir binada meydana gelen olayda, evden cam kırılma seslerinin gelmesi üzerine polise haber verildi. Eve gelen polisler, 21 yaşındaki Ceyda Yüksel’in öldüğünü tespit etti. Yapılan ilk incelemede Yüksel'in vücudunda cam kesikleri olduğu belirlenirken, evin sahibi Serkan Dindar gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinde Yüksel ile tartıştıklarını ve cama yumruk attığını belirten Dindar, fiziksel temasta bulunmadığını iddia etti.

Dindar tutuklanarak cezaevine gönderilirken, emniyetin olay yeri inceleme raporunda, evde kavga edildiğine ilişkin bir dağınıklık bulunmadığı, masanın üzerinde şişelerin devrilmediği yer aldı. Ölü muayene tutanağında ise Yüksel’in vücudundaki cam kesiklerinin tek bir bölgede toplandığı ifade edildi.

Yüksel'in babası kızının intihar eğilimi göstermediğini ifade ederek sanıktan şikayetçi olurken, medyada yer alan haberlerde, Yüksel'in, elinde ve parmaklarında kesik tespit edilemediği, koltuk altındaki derin kesiğin yanı sıra çene altı ile dudağında kesikler olduğu iddia edilmişti. (DUVAR)