Ceylin soruşturmasında iki çocuğun ölümü de araştırılıyor

İzmir'de parkta oynarken kaybolan ve 3 gün sonra cesedi komşularının evinde bulunan Ceylin soruşturması genişletildi. Çelişkili ifadeleri nedeniyle komşu kadın Ş.T.'nin 2008 ve 2010'da ölen iki çocuğu da soruşturmaya dahil edildi.

Abone ol

DUVAR - İzmir'in Ödemiş İlçesi’nde cansız bedeni komşularının bodrumundaki sandıkta bulunan Ceylin'in ölümünün ardından Ş.T. ile kocası S.T. gözaltında. Ş.T.'yi sabaha kadar kendisi de bir kız çocuğu annesi olan İzmir Asayiş Şube Müdürü Seda Öğretmen sorguladı. Ş.T.'nin tutarsız ifadeleri ve ısrarla ayrıntı anlatmaması dikkat çekti. Bunun üzerine polis Ş.T.'nin 2008 ve 2010'da yaşamlarını yitiren çocuklarının ölümlerini de araştırmaya başladı. İki çocuğun ölüm raporlarında 'hastalık' gerekçesi belirtilse de detaylı inceleme başlatıldı.

Ş.T. ifadesinde Ceylin'in düştüğünü, öldüğünü sandığını bu nedenle de sakladığını söylerken, sorgusunda tutarsız ifadeleriyle ve ısrarla ayrıntı anlatmamasıyla da dikkat çekti.

Ceylin yüzlerce kişi tarafından gözyaşlarıyla uğurlandı.

Olay sırasında evde olmadığını ileri süren S.T. ise bu durumu pazar günü eşinin kendisine anlattığını, polise gitmeyi teklif ettiğini bunu düşündükleri sırada da gözaltına alındıklarını ileri sürdü. Ancak çiftin verdikleri ifadelerde bazı çelişkiler bulunduğu, katil zanlısı kadının olayı gece eşine anlattığını söylediği ifade etti. Gözaltındaki üç kişinin sorgusunun sürdüğü açıklandı.

ADLİYEYE SEVKEDİLDİLER

Sorguları bugün tamamlanan Ş.T ve kocası S.T. ile annesi R.Ö., gözaltında bulundukları İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü'nden Ödemiş Adliyesi'ne gönderildi.

AYRINTILI RAPOR HAZIRLANACAK

10 yaşında can veren Ceylin Atik'e Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. İlk belirlemelere göre Ceylin'in başının arka bölümünde travmatik bir bulgu sonrasında ekimoz tespit edildi. Ayrıca raporda, sütür (kafadaki kemiklerin birleşme yerinden ayrılması) bulundu.

Ceylin dün defnedildi.

Cesedin üzerinde tecavüze dair herhangi bir bulguya ise rastlanmadı. Kafatasındaki bulguların düşme veya darbe sonucu meydana gelmiş olabileceği belirtildi.

(DHA)